CEO face în continuare angajări. Situația personalului, evaluată lunar

Complexul Energetic Oltenia (CEO) face în continuare angajări, în funcție de plecările la pensie din rândul actualilor salariați. Situația personalului este evaluată lunar de către conducerea CEO și, în funcție de necesități, se fac angajări.

„În fiecare lună facem evaluarea personalului rămas față de numărul de personal prevăzut în buget și face angajări să înlocuim personalul care pleacă la pensie. Prioritate la angajare o au copiii salariaților, oameni care au fost expropriați și personal calificat“, a spus Daniel Burlan, președintele Directoratului CEO, la o emisiune de la postul Tele 3.

Acesta a precizat că producția de energie electrică prognozată pentru anul viitor va fi la nivelul acestui an, ceea ce înseamnă că CEO va funcționa cu același număr de grupuri, astfel că numărul de salariați nu se poate reduce. 

De asemenea, CEO încearcă să-i readucă în activitate pe cei care s-au pensionat, deoarece aceștia sunt calificați. „În ultima perioadă încercăm să atragem și personal care a fost pensionat și dorește să își continue activitatea cu un alt nivel de salarizare, cu păstrarea pensiei. Avem un program de angajare a pensionarilor. Avem un deficit în cariere de excavatoriști. Mai avem nevoie de personal în termocentrale în camera de comandă, în activitatea de mentenanță, la vulcanizări. 

În termocentrale avem un deficit la camera de comandă, tablotari și operatori. Avem o problemă pentru că mulți salariați ies la pensie, deoarece acolo necesită o perioadă mai mare pentru a se specializa în aceste meserii“, a precizat Daniel Burlan.

Vizualizări: 3,301

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: