Sindicalist din CE Oltenia: Cei care muncesc iau ciuciu și cine manevrează ia banii!

"Cei care muncesc iau ciuciu și cine manevrează ia banii!" Afirmația îi aparține liderului de sindicat Nelu Roșca, de la Cariera Roșiuța. Acesta a comentat situația economică a companiei energetice, dar nu înregistrează un profit prea mare deși prețul energiei a crescut considerabil. 


Compania e nevoită să vândă la prețuri mai mici pentru că trebuie să onoreze contracte încheiate de anul trecut. Atunci a trebuit să negocieze contracte pe termene mai lungi, o condiție venită de la Bruxelles ca să poată fi aprobat planul de restructurare. Nelu Roșca este de părere că aceste contracte ar trebui să fie suspendate ori renegociate. 


"România asta are toate oportunitățile să producă energie electrică și noi nu ne-am atins potențialul pentru că din Sistemul Energetic se fac mulți bani și e o sursă de hrană pentru oamenii de la putere. Cei care muncesc iau ciuciu și cei care manevrează lucrurile iau banii. Cei care au creionat Sistemul Energetic și cei care sunt în distribuție. Nu producătorii încasează banii ăștia. Nouă ne dau cât să nu murim. Când ne ajunge apa la nas, ne mai dau o gură de aer. În rest, banii sunt la ei", a spus Nelu Roșca, președintele Sindicatului Liber Roșiuța. 


Așa se face că acum, când prețurile la energia electrică au fost într-o continuă creștere, producătorul de energie din Gorj nu s-a bucurat prea tare. "Ce a vandut bine? Că a vândut pe PZU și atât. Ni s-au impus contracte odată cu demararea proiectului de reorganizare. Contractele trebuiau să fie suspendate și adaptate la noile prețuri. Ne țin captivi pe noi și restul aranjează ei. Iar profitul și toți banii care se adaugă cu fiecare zi cu fiecare megawatt se duc la ei", a mai spus Roșca, într-o emisiune la Radio Infinit.


Circa 30 de contracte a semnat CE Oltenia numai anul trecut. Acestea au fost menite și să arate Comisiei Europene că societatea are asigurată vânzarea energiei produse în viitor. Unele contracte sunt valabile până la finalul anului 2025.

Vizualizări: 2,608

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: