Mânătărcile uscate, afacerea momentului. Cât costă un kilogram!

Afacerea cu mânătărci merge, în continuare, ca pe roate! Dacă prețul unui kilogram de ciuperci proaspete a scăzut simțitor, nu același lucru se poate spune despre cele uscate. Se muncește mai mult la ele, dar câștigul este pe măsură.


Gorjenii au început să vândă mânătărci uscate. Pentru că pădurile județului nostru încă abundă de ciuperci, dar prețul lor este de 10 ori mai mic decât la începutul sezonului, aceștia au început să le pună la uscat. Prețul cerut de culegători pentru un kilogram de mânătărci uscate este de 100 de lei, sunt șanse mari ca el sa crească în perioada următoare.

"Nu te grabii cu prețul asta...În câteva săptămâni le poți da cu 50€. La noi în zona Gorjului avem explozie de hribi...În alte zone nu este asa...În Europa prețurile sunt foarte mari, a fost seceta și nu au iesit.
Astea uscate trebuie puse în sac de hârtie și ținute in mediu uscat. Se pot vinde când piața creste. Din fotografii vad o calitate foarte bună, calitatea a 1-a la ciupercă, dar și o uscare calitativă. E păcat sa vinzi cu asa preț. Este munca multa acolo. La 12-14 kg de hribi reușești 1-1,5 kg uscate", i-a transmis Claudiu Fiu, vicepreședintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Gorj unui gorjean care a postat anunț că vinde ciuperci uscate cu 100 de lei kilogramul.

Vizualizări: 5,465

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: