CEO își permite achiziția certificatelor de carbon. „Am vândut MW cu peste 800 de lei“

Prețul certificatelor de CO2 pe care Complexul Energetic Oltenia (CEO) trebuie să le achiziționeze pentru producția de energie electrică a scăzut în această perioadă la sub 70 de euro per certificat. În plus, compania a vândut energie la prețuri foarte mari. 

Ion Rușeț, consilier în cadrul CEO, a precizat că prețul actual poate fi suportat de compania energetică, iar până la finalul acestui an vor fi achiziționate toate certificate de carbon aferente producției de energie electrică pentru anul 2022, situația care nu a mai fost înregistrată până în prezent: „Am vândut MW cu peste 800 de lei în luna august și s-au achiziționat certificate. Este îmbucurător că a scăzut prețul certificatului la 67 de Euro. Este un preț pe care putem să-l suportăm, având în vedere și piața de energie, care ne este favorabil. Președintele Directoratului CEO a făcut un angajament public că la data de 31 decembrie. Compania va avea achiziționate toate certificatele aferente producției pe anul 2022, în așa fel încât să evităm ultimele patru luni de zile, când se fac speculații pe bursa certificatelor. Este posibil să fie o scădere, dar atunci vom achiziționa certificate pentru producția aferentă anului 2023“, a spus Ion Rușeț la o emisiune de la postul 1 Plus TV. 

Certificatele de carbon pot fi achiziționate de producătorii de energie electrică până la sfârșitul lunii aprilie. Această taxă este achitată pentru poluarea pe care o produc aceste unități. 

Vizualizări: 726

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: