CEO, listat la bursă pe 400 de milioane de euro

Complexul Energetic Oltenia (CEO) vrea să atragă 400 de milioane de euro din listarea a 15% din acţiuni pe bursă. Declaraţia a fost făcută de fostul director Constantin Bălăşoiu, la o conferinţă pe teme de energie.

Fostul director al CE Oltenia Constantin Bălăşoiu a participat la o conferinţă pe teme de energie, organizată de Ziarul Financiar, unde a vorbit şi despre listarea la bursă a companiei.

Bălăşoiu a spus că CEO vrea să obţină 400 milioane euro din lansarea unei oferte publice iniţiale de 15% din capital la Bursa de Valori Bucureşti, pentru finanţarea unor investiţii de 1,2 miliarde euro. Listarea se va face 2013. "Cifra de 400 milioane euro a fost determinată ca diferenţă între sursele proprii de finanţare şi necesarul de investiţii. Sigur va fi în 2013 (oferta de acţiuni la bursă - n.r.)", a declarat miercuri Constantin Bălăşoiu, directorul sucursalei Craiova din cadrul Complexului Energetic Oltenia, la conferinţa "Sistemul energetic al României la răscruce", organizată de Ziarul Financiar.

Bălăşoiu a adăugat că necesarul de investiţii al companiei este de 1,2 miliarde euro.

CIFRĂ DE AFACERI

Pentru aul în curs, CEO estimează o cifră de afaceri de 900 milioane euro, compania producând aproximativ 18 TWh de electricitate anual, nivel apropiat de cel al Nuclearelectrica, şi are o cotă de peste 30% din piaţa producţiei de energie din România.

ANGAJAMENT

Guvernul s-a angajat fata de Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană si Bancă Europeană să vândă până în prima parte a anului viitor, prin licitaţie publică, pachetul majoritar de acţiuni al Complexului Energetic Oltenia.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: