CEO nu are soluţii - a doua lună de şomaj tehnic la Seciuri

Angajaţii de la Cariera Seciuri, unitate aflată în prag de închidere, sunt în şomaj tehnic alternat cu concediu fără plată de o lună. Mai mult, angajaţii vor sta şi luna noiembrie acasă deoarece conducerea Complexului Energetic Oltenia nu are soluţii pentru ei. În acest timp ei primesc un salariu redus cu 40%. Conducerea CE Oltenia ar trebui să fie sinceră şi să le spună oamenilor ce îi aşteaptă.

Surse din cadrul companiei spun că cei aproape 300 de angajaţi de la Seciuri rămân în concediu fără plată şi şomaj tehnic şi în noiembrie. Cert este că cei din conducerea CE Oltenia nu au idee cum să rezolve problema acestora. Unii dintre ei au avut „pile“ au reuşit să se transfere la altă unitate, ceilalţi au rămas în şomaj tehnic.

Întrebat despre situaţia angajaţilor de la Seciuri, liderul sindical Ion Ruşeţ aduce aminte de promisiunile făcute în campanie de primarul Ion Ciocea şi deputatul Mihai Weber, privind redeschiderea carierei Bustuchin. „Multe promisiuni au fost făcute în noiembrie-decembrie, în campanie, şi nu le-am făcut eu. Să le spunem oamenilor realitatea. Seciuri e aproape închisă, acum se pune problema redistribuirii. Nu există soluţii pentru continuarea activităţii la Seciuri, ci dacă se poate redistribui personalul de acolo“, a declarat Ruşeţ.

Cariera Bustuchin nu va fi redeschisă, compania menţionând că problema ar fi costurile prea mari. Până atunci a fost găsită o altă variantă, continuarea exploatării cărbunelui spre Olteţ, Vîlcea, dar surse din cadrul companiei spun că acest proiect nu va fi pus în aplicare. 

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: