AGA rezervelor de la Pandurii se întruneşte astăzi

Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia, îi va propune astăzi lui Ion Călinoiu, în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Pandurii, să intre şi Consiliul Judeţean ca asociat la club. Primarul Florin Cârciumaru a anunţat la rândul lui că va susţine propunerea. Pe de altă parte, Marin Condescu – reprezentantul sindicatelor în AGA, susţine că nu a fost convocată o astfel de şedinţă, mai ales că Pandurii are meci astăzi în Cupa României, la Timişoara. Interesant este că la şedinţa AGA anunţată pentru astăzi participă „rezervele”, adică persoane care nu sunt, dar vor să fie în AGA: Laurenţiu Ciurel să îi ia locul lui Ion Răuţ, cel desemnat să reprezinte complexul energetic, Ion Călinoiu care vrea să devină CJ asociat, deşi nu a supus propunerea la vot în Consiliul Judeţean şi Florin Cârciumaru, care a demisionat acum o lună din AGA, iar în şedinţa de Consiliu Local de ieri a uitat să pună pe ordinea de zi propunerea de a desemna un alt reprezentant în locul lui.

Marin Condescu, preşedintele CA de la Pandurii Târgu Jiu, nu a confirmat că ar avea loc astăzi şedinţa AGA. „Noi (n.r. – sindicatele) nu am primit nicio invitaţie. Convocarea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor se poate face de majoritatea asociaţilor, trei din patru în cazul nostru, cu ordine de zi. M-am interesat, nu există o astfel de convocare”, a spus Marin Condescu.

Călinoiu, invitat la şedinţa de astăzi

Nici un acţionar de la Pandurii nu a anunţat oficial că a convocat pentru marţi, 29 octombrie 2013, AGA de la Pandurii, dar informaţia apărută pe surse într-o publicaţie locală a fost confirmată de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. Acesta susţine că a fost invitat să participe la AGA, pentru a fi invitat Consiliul Judeţean să intre în asociere. Chiar dacă nu este membru AGA, Călinoiu ştie deja ce decizii vor fi sau nu luate la Pandurii. „Nu se pune problema ieşirii lui Marin Condescu din AGA. Nu-l dă nimeni afară pe Marin Condescu, se pune problema unor măsuri organizatorice care să creeze un climat de stabilitate, pentru partea pur profesională, legat de susţinerea fotbalului gorjenesc la acest nivel de performanţă”, a declarat Ion Călinoiu.

Acesta nu a precizat la cât se ridică suma cu care va contribui Consiliul Judeţean la susţinerea fotbalului: „Contribuţia Consiliului Judeţean se va stabili în funcţie de buget. Am spus întotdeauna că e necesar să susţinem pepiniera fotbalului, iar potrivit legii unităţile administrativ-teritoriale pot să susţină activitatea sportivă”.

Cârciumaru a uitat că şi-a dat demisia

Despre şedinţa AGA de la Pandurii care ar avea loc astăzi a vorbit şi primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, care a demisionat acum câteva săptămâni din acest for. A spus atunci, într-un comunicat de presă, că la prima şedinţă de Consiliu Local, va fi desemnată o altă persoană în AGA de la Pandurii. Prima şedinţă a fost chiar ieri, dar Cârciumaru nu a informat consiliul nici despre retragere, nici despre propunerea unei alte persoane.

Întrebat dacă vrea să revină în AGA, Cârciumaru a fost evaziv: „Deocamdată nu ştiu dacă acest lucru se va discuta, pentru că este o convocare care vine din partea domnului Laurenţiu Ciurel, o convocare la care nu ştim o ordine de zi, nu s-a stabilit, rămâne de văzut. Noi trebuie să luăm cele mai bune hotărâri la nivel de municipiu ca echipa de fotbal care ne încântă cu evoluţiile pe care le are să nu aibă de suferit”.  

Primarul susţine intrarea lui Călinoiu în AGA: „Da, bineînţeles că voi fi de acord, am fost de acord de la bun început, când s-a pus această problemă, pentru că de la început Consiliul Judeţean a fost un acţionar în constituirea echipei de fotbal. Pe parcurs, din lipsa fondurilor, Consiliul Judeţean s-a retras şi a rămas să susţină direct, în limita posibilităţilor, activitatea de baschet, de handbal”.

Daviţoiu: Mă mir că nu l-au invitat şi pe Ponta

Consilierii municipali din opoziţie sunt de părere că Florin Cârciumaru n-a avut niciodată intenţia de la renunţa la calitatea sa de membru din cadrul AGA. “Practic, nu a băgat nicio hârtie, că hârtia trebuia să apară în consiliu local, ca să fie numit altcineva. Nu are de ce să fie reconfirmat, astea au fost nişte jocuri de glezne între el şi Călinoiu. Nu vrea să plece. Călinoiu vrea şi el. Cum să nu vrea toţi la butoiul cu miere? Mă mir că nu l-au invitat şi pe Ponta să facă şi el parte în consiliul de administraţie”, a spus consilierul local din partea PDL Nicolae Daviţoiu.

REACŢIE

Preşedintele CA de la Pandurii, Marin Condescu, a spus că la club sunt depuse mai multe cereri din partea unor persoane juridice care doresc să intre în asocierea de la Pandurii. „Când complexul a anunţat că nu mai are resurse financiare, vă daţi seama că nu a stat nimeni cu mâinile în sân. S-au căutat soluţii, s-au găsit firme şi sindicate care au mai ajutat clubul în trecut şi care doresc să devină asociaţi. Cererile sunt depuse în vară, probabil că la viitoarea şedinţă AGA, vor avea cu toţii statut de invitat, ca şi domnul Călinoiu”, spus Condescu, menţionând că sunt 7-8 astfel de cereri. În acest moment sunt patru asociaţi la Pandurii: FNME, CE Oltenia, Primăria Târgu Jiu şi Artego.

COMUNICAT

"Începând din data de 01.10.2013 domnul Florin Cârciumaru, Primarul Municipiului Târgu Jiu se retrage din calitatea de reprezentant al Consiliului Local Târgu Jiu în Adunarea Generală a Acţionarilor a C.S. Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Urmează ca în şedinţa ordinară din luna octombrie sa fie stabilită o altă persoană care va reprezenta Consiliul Local în Adunarea Generală a  Acţionarilor a C.S. Pandurii Lignitul Târgu Jiu", se arăta într-un comunicat al Primăriei Târgu Jiu din 29 septembrie.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: