Ciurel şi Călinoiu au demonstrat că fac legea la Pandurii

Gruparea Ciurel – Călinoiu a făcut ieri un pas important spre împlinirea unui vis pentru care luptă de un an, acela de a-l îndepărta pe Marin Condescu de la şefia clubului Pandurii. Marţi, la sediul CE Oltenia, a avut loc prima şedinţă AGA a clubului, la care Marin Condescu nu a participat. „Nu am fost invitat”, a spus Condescu, precizând că echipa a avut ieri meci în deplasare, la Timişoara. „Domnul Ciurel ne-a asigurat că a fost invitat”, a spus Florin Cârciumaru. Interesant este că la şedinţa de ieri au participat Viorel David - reprezentant Artego, primarul Florin Cârciumaru care a renunţat la „demisia definitivă” de acum o lună şi Laurenţiu Ciurel, care a fost împuternicit să participe de către Ion Răuţ, cel care reprezintă CE Oltenia în AGA. Invitat special Ion Călinoiu, care are acum hârtie la mână, pentru a convinge consilierii în şedinţa de Consiliu Judeţean din această săptămână să aprobe revenirea instituţiei în asociaţia sportivă Pandurii.

Preşedintele Consiliului de Administraţie de la Pandurii, Marin Condescu, spunea acum două zile că „s-a interesat” şi că nu a fost convocată AGA. Adunarea Generală Extraordinară putea fi convocată de trei din cei patru asociaţi, dar din declaraţiile publice, convocarea a fost făcută de directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel. Primarul Cârciumaru spunea acum două zile că ştie de şedinţă, dar nu are ordinea de zi.

Călinoiu, aproape în AGA

Singurul punct pe ordinea de zi a fost invitarea Consiliului Judeţean Gorj în asocierea de la Pandurii. Cu ocazia şedinţei de ieri, Ion Călinoiu a depus solicitare oficială în acest sens. “S-a discutat la modul responsabil şi obiectivul nostru este acela ca să avem la nivelul judeţului Gorj un club în continuare cu realizări şi performanţă de fotbal. Mi-am depus, potrivit statutului, cererea care o va aproba consiliul de administraţie după care, după procedură, voi supune hotărârii Consiliului Judeţean”, a declarat Ion Călinoiu, preşedinte CJ Gorj.

Cât despre o posibilă susţinere a sa pentru schimbarea lui Marin Condescu de la şefia CA-ului, preşedintele CJ Gorj a spus: “Calitatea mea de acţionar nu va fi acea de a pune sau nu pe unul şi pe celălalt, este aceea de a analiza şi a vedea cum s-a desfăşurat şi se desfăşoară activitatea administrativă în cadrul clubului. O ştim per ansamblu, după care se impun şi măsurile corespunzătoare, de părăsire sau de menţinere a unuia sau altuia în activitate”.

Cârciumaru: A fost o hotărâre luată la un moment de supărare

Răsturnare de situaţie previzibilă în cazul primarului Florin Cârciumaru. După ce în urmă cu câteva săptămâni a declarat că se retrage definitiv din cadrul Adunării Generale a Acţionarilor de la clubul de fotbal din Târgu Jiu, acum edilul spune că a fost doar o decizie luată la mânie.  „Am revenit, a fost o declaraţie şi o hotărâre luată la un moment de supărare şi aşa cum mă ştie toată lumea din Târgu Jiu, ca un mare microbist, n-am putut să rezist să stau în afara fenomenului şi am cântărit, am analizat foarte mult şi am stabilit că este mai bine pentru toată lumea să fiu lângă domnul Călinoiu, lângă domnul David, lângă domnul Ciurel şi lângă alţi acţionari care vor să vină în susţinerea activităţii sportive”, a spus Florin Cârciumaru, care pentru prima dată nu a mai zis şi „lângă Marin Condescu”.

sedinta_la_CEO

Marin Condescu, încă în CA-ul de la Pandurii

Deşi era vehiculată o schimbare a lui Marin Condescu din funcţia de preşedinte al CA-ului de la Pandurii cu prilejul şedinţei de ieri, cei prezenţi la această întâlnire spun că nu s-a discutat despre acest lucru. „Domnul Ciurel a participat în calitate de împuternicit, domnul Răuţ rămâne în continuare membru AGA şi depinde de ordinea de zi, de mai multe ori s-ar putea să participe ca împuternicit domnul director Ciurel (...) Ştiu de la domnul director Ciurel că aşa cum noi am fost anunţaţi, a fost anunţat şi dânsul (n.r. Marin Condescu). Nu s-a discutat despre aşa ceva (n.r. schimbarea lui Marin Condescu), deocamdată s-a discutat despre venirea Consiliului Judeţean ca acţionar, s-a discutat să discutăm soluţii pentru menţinerea atmosferei în jurul echipei şi asta înseamnă să găsim soluţii pentru a atrage cât mai mulţi bani la club”, a mai spus Florin Cârciumaru.

REACŢIE

Marin Condescu a declarat ieri că va discuta cu reprezentanţii AGA, înainte a face declaraţii cu privire la şedinţă. Condescu a precizat totuşi că i se pare cel puţin nepotrivit să pui o şedinţă AGA într-o zi în care echipa are meci în deplasare.

CERERI

Condescu declara în urmă cu două zile că la sediul clubului au fost depuse mai multe cereri din partea unor firme private şi sindicate care doresc să intre în asocierea de la Pandurii şi să sprijine financiar echipa. Acesta era de părere că toate solicitările trebuie luate în calcul şi analizate de AGA.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: