CEO se uită lung după ajutorul de stat. „Lucrurile au stagnat”

Nicio veste despre ajutorul de stat promis de guvernanți Complexului Energetic Oltenia. Scandalul de la Guvern și ieșirea ALDE din alianța de la putere au făcut ca și discuțiile pentru salvarea companiei energetice din Gorj să fie trecute în plan secund. Pentru că nu mai este ministru la Energie, nu poate nimeni să dezbată acel Memorandum prin care CEO să fie sprijinită să cumpere certificatele de dioxid de carbon, fără de care nu va mai putea funcționa din aprilie, anul viitor.

Discuțiile vor putea fi reluate la acest capitol abia după ce va fi desemnat un șef la Ministerul Energiei. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a dat vina, pentru acest blocaj, pe ieșirea ALDE de la guvernare, pentru că partidul lui Călin Popescu Tăriceanu avea portofoliul de la Energie. 

“Am avut o discuție cu conducerea CEO și cu câțiva oameni din Ministerul Energiei. Se lucrează la acest proiect de ajutor de stat. Lucrurile au stagnat în momentul în care, politic, s-a întâmplat ce s-a întâmplat prin ieșirea ALDE de la guvernare, având în vedere că Ministerul Energiei i-a revenit ALDE, având în vedere că niciunul din secretarii de stat nu are împuternicirea clară, pentru că legal nu este posibil, să poarte discuții sau să semneze acest act normativ sau Memorandum”, a declarat Cosmin Popescu.

Până în primăvara anului viitor, compania trebuie să găsească o soluție și să facă rost de bani ca să poată cumpăra toate certificatele de CO2 de care are nevoie pentru a mai putea funcționa și după 30 aprilie 2020.

În lipsa unui ajutor de la stat, CEO riscă să ajungă în prăpastie pentru că nu are fonduri suficiente să facă această achiziție. „El este deja redactat și trimis către organismele competente în ceea ce privește avizarea lui. Așteptăm să vedem ce se va întâmpla cu numirea pe portofoliile interimare, după care cu siguranță că acest subiect va fi reluat pentru că este arzător. 2020 este aproape, aprilie 2020 este aproape și e un termen final pentru CEO în ceea ce privește achiziția sau nu a certificatelor de carbon necesare funcționării în continuare”, a mai adăugat Cosmin Popescu, la Tele3.

Vizualizări: 1,108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: