Cer scoaterea la concurs a postului de manager CEO

Doi parlamentari de Gorj se vor întâlni în aceste zile cu ministrul Energiei. Este vorba despre deputaţii Vasile Popeangă şi Scarlat Iriza, care îi vor cere ministrului să scoată la concurs postul de manager al Complexului Energetic Oltenia, ocupat de Laurenţiu Ciobotărică. Aceştia cred că, din postura de interimar, Ciobotărică nu are autoritatea necesară pentru a rezolva problemele CEO.

Deputaţii Vasile Popeangă şi Scarlat Iriza au solicitat o întâlnire cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu, principalul motiv vizând organizarea concursului pentru ocuparea postului de manager al CE Oltenia. „Îl informăm vizavi de problemele care sunt la Complexul Energetic Oltenia şi vrem să-i cerem accelerarea organizării concursului pentru ocuparea funcţiei de manager general. Fiind în interimat, eu cred că nu are autoritatea necesară pentru a lua nişte măsuri astfel încât să rezolve problemele Complexului Energetic Oltenia. De asemenea, vom discuta ce gând are cu strategia energetică pentru că a anunţat că în trei luni va ieşi cu această strategie energetică şi nu în ultimul rând vom discuta cu domnia sa despre constituirea mixului energetic. Dacă nu se va constitui acest mix energetic, Complexul Energetic Oltenia va avea probleme”, a declarat Vasile Popeangă.
La rândul său, Scarlat Iriza spune că vrea să depisteze şi cauza pierderilor Complexului Energetic Oltenia. „Anul trecut, Complexul Energetic Oltenia a mers aproape la capacitate maximă şi totuşi a avut pierderi mari. Vreau să vedem de unde pleacă aceste pierderi. Păi dacă avem pierderi într-un an în care Complexul Energetic a mers aproape la capacitatea maximă, ce facem anul acesta dacă o fi ploaie şi o merge Hidroelectrica bine? După părerea mea, cei care au vândut energie nu au prea ştiut s-o vândă. Decât să producem, să stricăm utilajele, mai bine stăm pe loc”, spune Iriza.

Vizualizări: 1,341

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: