Cer testări Covid și măști gratuite pentru toți românii

Un parlamentar al Partidului Ecologist Român a depus încă din iunie un proiect de lege la Parlament, pentru ca testarea Covid să fie gratuită, a spus candidatul filialei Gorj la Camera Deputaților, Nicolae Ivăniși. "Proiectul de lege a fost introdus din iunie la Parlament, dar nu l-a luat nimeni în serios", a spus Ivăniși la Radio Infinit. Acesta crede că sunt mulți români purtători ai virusului și chiar a exemplificat cu doi prieteni ai lui care au aflat că sunt infectați pentru că au mers la spital cu alte probleme medicale.

Ivăniși crede că statul nu vine cu un program de testare gratuită pentru că anumite persoane profită de restricții și de panica indusă oamenilor. "O testare masivă ar însemna și prevenție, pentru că vedem bine că cine ajunge la ATI nu prea mai iese", a comentat Ivăniși.

Primarul PSD din comuna Slivilești, Sorin Bucurescu, crede că nu doar testarea ar trebui să fie gratuită, ci și măștile de protecție. Potrivit acestuia, sunt oameni care poartă aceeași mască și câte două săptămâni, iar asta crește riscul de infectare, nu îl reduce.

"Testele sunt extrem de scumpe, eu cunosc câteva persoane în comuna Slivilești care a trebuit să le facă, să plece în străinătate, și au fost nevoiți să se împrumute", a spus Bucurescu la postul de radio. "Mi se pare așa un stres în populație, mai ales la cetățenii de vârsta a treia. Își uită masca, le pică pe jos, o ridică, o pun la gură. O să fie vai și amar, o să ne infectăm de cinci ori mai mult cu mască decât fără mască", a mai spus Bucurescu.

Potrivit acestuia, "și măștile trebuie să fie gratuite, dacă sunt obligatorii". (A.A.)

Vizualizări: 1,388

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: