Cere desfiinţarea departamentului „boieri sindicali”

Sindicatul Solidaritatea 2013, care reprezintă câteva sute de mineri din Complexul Energetic Oltenia, a trimis luni o adresă la sediul companiei, în care solicită desfiinţarea „departamentului boieri sindicali”. Nicu Bunoaica se referă la funcţiile de inspector social pe care sunt încadraţi unii lideri de sindicat.

Desfiinţarea funcţiilor de inspector social a fost cerută şi de minerii care au protestat miercuri, mergând pe jos zeci de kilometri de la Cariera Jilţ Nord la sediul CE Oltenia. Minerii îi acuzau pe lideri că nu le mai simt nevoile, de când au salarii de directori.

Nicu Bunoaica, preşedintele Sindicatului Solidaritatea 2013, susţine că aceşti inspectori sociali nu au obiectul muncii. „Pe lângă faptul că aceşti inspectori sociali nu au obiectul muncii, nu răspund în faţa nimănui, creează un climat toxic în rândul salariaţilor, mai şi consumă din fondul de salariu sume de-a dreptul exagerate, prin încadrări şi clase halucinante şi sporuri gen fidelitate (faţă de cine?) acordate cu multă lejeritate”, scrie în adresa trimisă de Bunoaica directorului CE Oltenia, Sorin Boza.

Bunoaica susţine că se impune desfiinţarea departamentului de inspectori sociali. „În consecinţă, cerem desfiinţarea Departamentului Inspectorilor Sociali de la CEO. Credem că nu este necesar un scandal sau adunarea de semnături pentru acest lucru”, mai scrie Bunoaica.

Sorin Boza a explicat zilele trecute la un post de televiziune de ce are nevoie de inspectori sociali. „Mi-am dorit pentru a putea avea o legătură directă cu omul din carieră, din termocentrală, eu să văd prin ochii lor, să avem o relaţie bună cu primarii din zonă”, a spus Boza la Accent TV. Managerul CE Oltenia spune că inspectorii sociali nu au salarii de directori, aşa cum se vehiculează. „Am văzut pe reţele sociale că au salarii de 150 de milioane. Nu am eu salariul ăla. Un director de carieră are undeva în jur de 5-6 mii de lei. Sunt două persoane care au în jur de cinci mii de lei”, a explicat Boza.

Liderul sindical Nicu Bunoaica a mai trimis luni o adresă către CE Oltenia, în care cere spor de tură pentru toţi salariaţii care lucrează în schimburi, precum şi spor de fidelitate pentru toţi angajaţii.

Vizualizări: 3,127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: