Cere despăgubiri de 10 milioane de euro. Vezi cine!

Multele procese pe care fostul candidat la Preşedinţia României, Constantin Ninel Potârcă, le are cu statul român, în majoritatea fiind acuzat de evaziune fiscală, încep să ajungă la final, într-unul dintre ele acesta obţinând câştig de cauză. Instanţa supremă din România i-a dat acestuia dreptate şi l-a scăpat de o evaziune de peste 6 milioane de lei, verdictul venind însă prea târziu, firma afaceristului din Meteor fiind vândută, între timp, pe bucăţele, la preţuri mici, mici, mici…

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat acum recursul formulat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală la un verdict al Curţii de Apel Craiova într-un proces ce vizează o decizie din 2009, prin care Potârcă era acuzat că ar fi produs o evaziune de circa 6,3 milioane lei, prin firma Lumetal SRL, la care era acţionar şi administrator. „Am spus de la început că nu am făcut nicio evaziune fiscală şi mai ales una atât de mare. Din păcate a trecut atâta timp ca eu să îmi dovedesc nevinovăţia. De atunci şi până acum firma mea a fost băgată în faliment, iar lichidatorul mi-a vândut bunurile pe preţuri de nimic”, se întreabă Potârcă, fără să aibă şi un răspuns.

Cere daune

Fostul prezidenţiabil spune însă că nu lasă lucrurile aşa şi solicită despăgubiri statului român, mai ales după ce bunurile firmei sale au fost vândute la licitaţii publice în schimbul unor preţuri foarte mici. „Cineva trebuie să mă despăgubească pentru că eu cred că toate aceste acuzaţii ce mi-au fost aduse pe nedrept au avut menirea de a mă falimenta. Am avut o fabrică de alcool la Târgu Jiu care valora 2 milioane de lei, iar lichidatorul a dat-o cu un preţ de şapte ori mai mic, spunându-mi că acesta a fost preţul pieţei. E normal aşa ceva-”, se întreabă, iarăşi, Potârcă.

Acesta afirmă că are pe rolul Curţii de Apel Craiova un proces, suspendat până la finalizarea celorlalte dosare, prin care solicită despăgubiri de 10 milioane de euro. În cazul în care va câştiga şi aici, banii ar fi plătiţi de la bugetul de stat, buget care, astfel, pierde de două ori. „Mă voi judeca eu cu statul de acum încolo, pentru că prea şi-au bătut unii joc de mine. Am câştigat până acum procesul acesta cu evaziunea de peste 6 milioane de lei, mai am unul câştigat cu peste 3 milioane şi mai este pe rol altul tot cu vreo 3 milioane, pe care garantat îl voi câştiga. Problema e că firma mea e falită din cauza acestor acuzaţii formulate pe nedrept de instituţiile statului”, menţionează fostul candidat la Preşedinţia României.

AREST

Potârcă are pe rolul instanţelor de judecată mai multe procese în care este acuzat de evaziune fiscală, unul dintre dosare fiind instrumentat chiar de DNA. Potârcă a şi fost reţinut, în noiembrie 2010, pentru 24 de ore. Tot atunci el a fost reţinut pentru alte 24 de ore într-un alt dosar de evaziune fiscală, dosar în care cercetările nu au fost finalizate nici până în prezent, ancheta fiind preluată în 2011 de Parchetul General de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: