Cere lista nominală a angajaţilor CEO cu salarii mărite în 2017

Primele consultări dintre sindicate şi administraţia Complexului Energetic Oltenia din 2018 au scos la iveală faptul că anul trecut au fost majorate aproape patru mii de salarii, într-un mod caracterizat de preşedintele FNME, Dumitru Pîrvulescu, „neortodox”. Majorările făcute anul trecut vor consuma 12 milioane de lei din fondul de salarii din acest an, astfel că nu rămâne mare lucru pentru majorarea salarială.

Preşedintele Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, a trimis vineri o adresă către administraţie, în care solicită să i se pună la dispoziţie lista cu persoanele care au beneficiat de creşteri salariale. „Prin prezenta vă rugăm să ne puneţi la dispoziţie lista cu salariaţii de la Complexul Energetic Oltenia (în primul rând toţi liderii de sindicat şi cei din executivul sindicatului) care au primit clase de salarizare în perioada martie 2017 - decembrie 2017, numărul de referate şi motivele acordării lor, deoarece nu se justifică consumarea fondului de salarii”, se arată în adresa semnată de Bunoaica.

Pe pagina de socializare, Bunoaica şi-a postat fişa de salarizare de unde rezultă că are clasa 22c, susţinând că liderii FNME şi ai Federaţiei Univers au primit clase anul trecut, deşi aveau oricum peste 50.

Ruşeţ: Sunt reproşuri că au fost subiective

Pe lângă referatele deja aprobate anul trecut, mai sunt câteva sute care au plecat de la directorii de exploatări şi de sucursale, dar care nu au mai ajuns să fie discutate în Directorat. Ion Ruşeţ, consilier al directorului Sorin Boza, a comentat situaţia semnalată într-o emisiune la TV Sud. „Aceste aspecte trebuie într-un mod soluţionate. Nu am toate informaţiile despre referatele care au ajuns la resurse umane. Pe principiul transparenţei, cred că vor avea toţi lucrătorii acces la această informaţie, să vedem ce s-a întâmplat cu aceste documente. Pentru că au fost şi sunt discuţii în teritoriu cu privire la întocmirea unor referate pentru majorări salariale. Sunt şi reproşuri că au fost lucruri pe alocuri extrem de subiective şi atunci probabil colegii de la Resurse Umane au luat decizia să facă o analiză mai aplecată asupra acestor documente”, a spus Ion Ruşeţ.

Galerie foto


Vizualizări: 3,995

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: