Cerere de cărbune foarte mare. Minerii muncesc 7 zile din 7!

Societatea Națională a Lignitului Oltenia (SNLO) se confruntă în prezent cu o cerere foarte mare de cărbune. Atât de mare încât conducerea companiei a cerut ca în lunile februarie și martie, activitatea productivă de excavare și haldare de la toate subunitățile să lucreze în regim de șapte zile. Dat fiind faptul că și cererea de energie la început de an a fost una mare, Complexul Energetic Turceni înregistrează unele probleme la stocuri așa că SNLO a început să-i livreze cărbune chiar şi din zona Motru.

Minerii din SNLO au de muncă în următoarele două luni. Potrivit sindicaliștilor, cererea de cărbune a crescut cu aproape 20% față de anul precedent așa că se muncește din greu la asigurarea stocurilor. Toate subunitățile companiei lucrează în regim de 7 zile pentru a face față cererii. ”În luna februarie s-a înregistrat o cerere cu 15, 20% mai mare decât anul precedent. În acest sens, am stabilit pe februarie și pe martie să lucrăm la activitatea productivă de excavare și haldare și la livrări toate subunitățile șapte zile”, a declarat Gheorghe Etăgan, secretar general al Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia.

Probleme cauzate de ger la CE Turceni

În acest moment, SNLO are asigurate 400.000 tone de cărbune însă unele termocentrale din Gorj se confruntă cu mari probleme la asigurarea stocurilor. Este vorba de Complexul Energetic Turceni, care din cauza defecțiunilor tehnice apărute în perioada gerului nu a putut să descarce cărbunele. SNLO a dispus livrarea de cărbune chiar și din zona Motru pentru a le asigura stocul de siguranță celor de la Turceni. ”Probleme mai deosebite la asigurarea stocurilor au fost la Termocentrala Turceni, unde pentru a asigura stocul de siguranță s-a hotărât să se livreze și din zona Motru. Ei au avut la rândul lor o cerere de energie foarte mare dar au fost și probleme tehnice apărute din cauza gerului care au împiedicat descărcarea vagoanelor la timp”, a declarat Gheorghe Etăgan.

În acest moment, CE Turceni are un stoc de cărbune mult mai mic, 77.000 tone, în timp ce Complexul de la Rovinari are peste 250.000 tone.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: