Cernica: Orașul Motru merită să aibă din nou fotbal

La cinci ani de când fosta divizionară C Minerul Motru s-a văzut pusă în imposibilitatea de a-și mai continua activitatea fotbalistică, echipa de seniori va reînvia şi odată cu aceasta şi fotbalul motrean. Omul care a avut grijă de destinele clubului în cei cinci ani a fost preşedintele Mihai Cernica, cel care a reuşit să păstreze la club câteva grupe de juniori.

După o lungă luptă cu problemele financiare, Mihai Cernica respiră uşurat pentru că a scăpat clubul de datorii şi echipa poate porni din nou la drum. „Ne-am pus la masă toţi cei implicaţi și, din păcate, nu am avut de ales. Se strânseseră datorii foarte mari pentru noi la acea vreme, în jur de 430.000 RON”, declara Mihai Cernica, președintele Minerului la desfiinţarea echipei de seniori. Clubul Sportiv Minerul Motru a rămas totuşi în viata prin trei grupe de juniori C, D și E care au activat în campionatele organizate de AJF Gorj.

Rămas fără sprijinul financiar din partea Complexului Energetic Oltenia, care a renunțat la acțiunile majoritare pe care le avea la gruparea din Bazinul Motrului, din cauza problemelor cu care însuși gigantul energetic se confrunta, clubul Minerul Motru a supraviețuit datorită insistențelor președintelui Mihai Cernica de a păstra echipele de juniori. „Mă leagă sufletul de acest club, sunt de atâta timp aici, e datoria mea morală. Mi-a fost extrem de greu să diger toată această perioadă. Am intervenit de atâtea ori și în ședințele de Consiliu Local, am mers și la directoratul de la Târgu Jiu. Orașul Motru merită să aibă din nou fotbal la nivel național. În momentul de față, clubul nu mai înregistrează nicio datorie. Acum e momentul! Am stat de vorbă și cu domnul primar și s-a arătat dornic să salveze sportul din orășelul nostru”, a spus Cernica pentru Liga2.ro.

Minerul Motru este o echipă de tradiţie a Gorjului, având aceeaşi vârstă cu Pandurii, ambele echipe sărbătorind pentru doi ani împlinirea a 60 de ani.

Galerie foto


Vizualizări: 1,202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: