Gigel Jianu: Primăria va prelua clubul Minerul Motru

Echipa de fotbal din Motru va reveni în curând la viaţă după ce, de cinci ani, oraşul Motru nu a avut nici o echipă de fotbal de seniori. Clubul Minerul Motru va fi preluat de către primăria locală care are în plan reînfinţarea echipei de seniori.

Speranța că Minerul Motru, echipa de fotbal cu peste 50 de ani de tradiţie, va reveni la viaţă a fost adusă motrenilor de către edilul municipiului, Gigel Jianu, care a precizat că are un plan de preluare a clubului în aparatul primăriei.  Au trecut 5 ani de când fosta divizionară C Minerul Motru s-a văzut pusă în incapabilitatea de a-și mai continua activitatea fotbalistică, astfel desființându-și echipa de seniori, după o lungă luptă cu problemele financiare. Poziția autorităților locale față de clubul înființat în 1962 pare să se fi schimbat, iar primarul Gigel Jianu pare să fi găsit o soluție pentru a readuce Minerul Motru la viață și la seniori. Gruparea va fi preluată de primărie, astfel încât va fi transformat într-un CSM. „Vă pot spune că, în acest moment, Clubul Sportiv Minerul Motru nu mai are nicio datorie, am reușit să le achităm în această perioadă grea. Nu putem sta deoparte și de aceea vom prelua clubul în aparatul primăriei de la A la Z. Avem la dispoziție 60 de zile pentru a realiza acest lucru”, a declarat primarul municipiului Motru, Gigel Jianu pentru liga2.ro.

Minerul Motru a evoluat în Liga 2 în sezonul 2013-2014, când a retrogradat la finalul sezonului de pe ultimul loc din Seria a 2-a, atunci când CS U Craiova promova în prima ligă. De atunci au urmat doi ani de chin în Liga 3, în cele din urmă echipa desființându-se în anul 2016. De atunci clubul a mai funcţionat doar cu câteva grupe de copii şi juniori.

Vizualizări: 1,594

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: