Barajul de promovare în Liga 3 se joacă în august. Gorjul nu are campioană

FRF a anunțat datele de disputare ale meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga 3. Federaţia a stabilit şi ordinea jocurilor și cum se face departajarea în caz de egalitate de puncte. Gorjul nu a stabilit încă echipa care va participa la baraj, AJF aşteptând o nouă relaxare pentru a decide campioana.

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal întrunit  marţi 7 iulie, a făcut mai multe precizări cu privire la meciurile de baraj în urma cărora vor fi stabilite echipele care promovează din Liga 4 în Liga 3, la finalul acestei stagiuni afectate de pandemia COVID-19.

În primul rând, au fost stabilite datele de desfășurare a partidelor. Ele vor avea loc la începutul lunii august, în zilele de 1, 5 și 9 august iar ora de start a meciurilor este 17:30.

La baraj vor participa 42 de campioane județene, însă barajele nu vor mai avea loc în dublă manșă între două echipe, ci vor fi organizate 14 mini-turnee de câte trei echipe din care prima clasată promovează, iar a doua are și ea șanse de a urca în Liga 3.

S-a decis și modul de împerechere al celor trei meciuri din fiecare grupă, jocurile urmând a se desfășura pe teren neutru. Partidele se vor disputa conform tabelei Berger de patru echipe – 2 vs 3, 1 vs 2, 3 vs 1 -, iar fiecare echipă va îndeplini o dată rolul de gazdă, deși partidele se dispută pe teren neutru. În ceea ce privește criteriul de departajare, după cel al punctelor, diferențierea se va face după golaverajul din meciurile directe. Următorul criteriu este cel al golurilor mai multe marcate în deplasare.

Gorjul a fost repartizat în Regiunea 4, Vest alături de echipele din  Arad şi Caraș-Severin. Campioana judeţului Gorj nu s-a decis încă pentru că se mai aşteaptă o relaxare a măsurilor anti-covid pentru a decide sistemul după care se va stabili echipa campioană. Dacă nu se vor decide alte măsuri de relaxare, Gorjul va fi reprezentat la baraj de prima clasată după tur, Ştiinţa Turceni.

Vizualizări: 388

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: