Cerşetorii au năvălit în cimitir de Sâmbăta Morţilor

Zeci de romi s-au îmbulzit sâmbătă la Cimitirul Municipal pentru a primi un colac de pomană. Ca în fiecare an, paza a fost asigurată de poliţiştii comunitari şi jandarmi.

Sute de târgujieni s-au trezit sâmbătă cu noaptea în cap pentru a merge la biserică să-şi pomenească morţii. Aceştia au avut mari probleme din cauza romilor care implorau pentru un colac.

Îmbulzeală la colaci

Încă de la 6 dimineaţă, oamenii s-au aşezat în faţa bisericii, aşteptând deschiderea lăcaşului de cult. Mulţi dintre aceştia au venit chiar înaintea preotului. Din experienţa anilor anteriori, când se aşteapta foarte mult până să intre în biserică, oamenii au decis să vină devreme ca să fie primii la slujbă. Femeile aşezate în faţa uşii bisericii povesteau că de obicei se intră înăuntru pe serii, câte 15-20 de persoane pentru a primii slujba. „Mă trezii la 5:30 şi la 6 fusei aici în faţa bisericii, dar nu e deschisă. Aşteptăm să vină preotul să înceapă slujba, să intru şi eu mai repede, să nu mai îngheţ aici. Înţelesei că la 7 începe. Mai aşteptăm“, a spus Mioara Podăriţă.

Frigul de afară nu i-a ţinut departe pe cerşetorii romi. La scurt timp şi-au făcut şi ei apariţia la biserică, înarmaţi cu sacoşe, însoţiţi de vreo trei-patru puradei veniţi pentru colaci şi colivă. După ce slujba s-a încheiat oamenii au fost urmaţi de cerşetori, cu rugăminţi şi urări de sănătate, doar-doar primesc şi ei un colac. Vrând - nevrând oamenii erau nevoiţi să scoată pachetul din coş şi să-l dea romilor care nu plecau până nu primeau ceva.  

În fiecare an, oamenii au mari probleme din cauza romilor care năvălesc pe ei pentru pachete şi ori de câte ori vin la biserică ştiu ce-i aşteaptă. „Nu pot să dau şi eu unui om care are nevoie pentru că vin ei. Nu avem încotro şi le dăm, că altfel nu mai pleacă de aici“, a spus Miruna Alecsoiu.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: