Certat cu legea, pune presiune pe poliţişti

Referitor la aspectele prezentate în mass-media privind intervenţia poliţiştilor din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Stoina, Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj este împuternicit să facă următoarele precizări:

 În data de 4 octombrie a.c., în jurul orei 17.30, Secţia 8 Poliţie Rurală Stoina a fost sesizată telefonic de către o femeie din comuna Cruşeţ, despre faptul că un bărbat din aceeaşi localitate, satul Văluţa, a agresat-o fizic pe P.E. . De asemenea, apelanta a solicitat intervenţia la faţa locului a poliţiştilor, întrucât bărbatul, probabil aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, are un comportament violent şi proferează la adresa cetăţenilor, injurii şi expresii jignitoare.

Urmare a sesizării, la faţa locului s-a deplasat imediat un echipaj de poliţie.

Poliţiştii au constatat că cele sesizate de confirmă, în sensul că bărbatul, identificat ulterior în persoana lui Ion C.N., de 32 ani, din comuna Cruşeţ, se comporta violent şi profera la adresa celor prezenţi injurii şi expresii jignitoare. Cel în cauză a refuzat atât legitimarea cât şi solicitarea poliţiştilor de înceta orice fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, motiv pentru care a fost imobilizat şi condus la sediul secţie de poliţie pentru continuarea verificărilor şi dispunerea măsurilor prevăzute de lege.

Având în vedere aspectele constatate pe parcursul activităţilor de cercetare, poliţiştii au întocmit pe numele lui Ion N.C., două dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, respectiv ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Stoina au dispus sancţionarea contravenţională a lui N.C.I., cu amendă în cuantum de 300 de lei, pentru nerespectarea prevederilor art. 2, pct.1 şi pct. 33 din Legea nr. 61/1991, republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, constând în aceea că proferat, în public, injurii şi expresii jignitoare sau vulgare la adresa persoanelor prezente la eveniment şi a refuzat să se legitimeze .

  În legătură cu sesizarea adresată în cursul acestei zile de către Ion N.C., conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj a dispus efectuarea de verificări privind modul în care poliţiştii care au executat intervenţia la acel eveniment au respectat prevederile legale şi procedurile de lucru.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: