Certificatele de parlamentar, ridicate de soţii, prieteni…

Biroul Electoral Judeţean a împărţit ieri către proaspeţii aleşi ai gorjenilor certificatele de parlamentari votaţi pe 9 decembrie, dar nu toţi s-au prezentat la ceremonia respectivă. Senatorii au fost cei mai absenţi, senatorul PSD Toni Greblă urmând să primească documentul cu pricina nu de la Mădălina Lungănoiu, preşedintele BEJ Gorj, ci de la soţia sa. Mihaela Greblă  a fost cea care a ridicat certificatul de senator ales pentru soţul, prezenţa parlamentarului votat nefiind obligatorie.

Toni Greblă a explicat ulterior că nu a putut fi prezent la BEJ Gorj întrucât este la Bucureşti, el fiind preşedinte al Comisiei Juridice din Senat. „Avem multă treabă aici, zilele astea eu sunt un fel de bucătar şef. Gătim, ca să mă exprim mai plastic, pentru ca marţi, când ne reunim, să aibă cu toţii ce să mănânce”, a menţionat senatorul. Greblă a fost ales pe 9 decembrie pentru al doilea mandat, el fiind parlamentar din anul 2008. Anterior a fost prefect al judeţului şi secretar general al Misiunii României din cadrul ONU la Geneva.

Nici senatorul PP-DD Tudor Barbu nu s-a prezentat la sediul BEJ Gorj pentru a-şi ridica certificatul de parlamentar ales, dintre cei trei senatori ai judeţului aleşi pe 9 decembrie doar liderul liberal Dian Popescu s-a prezentat personal pentru a primi documentul respectiv. Dian Popescu a primit certificatul de parlamentar ales la o zi după ce anchetatorii l-au trimis în judecată într-un dosar în care este acuzat, printre altele, că ar fi dat, în 2008, mită unui primar PNL pentru a-i facilita ulterior un contract pentru construirea unui stadion de fotbal. Liderul PNL Gorj afirmă că el îşi dorea ca dosarul să fie trimis la instanţă de mai mult timp, mirându-se că rechizitoriul a fost întocmit imediat după ce au trecut alegerile şi el a fost ales parlamentar. „Nu e nicio problemă, chiar mă bucur că au fost finalizate cercetările pentru că am ocazia să îmi dovedesc nevinovăţia”, a menţionat senatorul.

Deputaţii, mai ales cei aflaţi la primul mandat, au fost foarte interesaţi în a veni şi a-şi ridica certificatele de la BEJ Gorj, notabilă fiind absenţa premierului Victor Ponta, votat pentru a treia oară deputat la Târgu Jiu. Gorjul are în noul legislativ nu mai puţin de 11 parlamentari, opt dintre ei fiind deputaţi. Unii dintre aceştia împart, de voie de nevoie, câte un colegiu, situaţii de acest gen fiind înregistrate pe colegiile 1 şi 5.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: