Certificatul Verde devine obligatoriu la echipele de fotbal

COVID-19 afectează grav România şi, din acest motiv, Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal au luat noi măsuri, în cadrul întrunirii Comitetului de Urgență, din data de 19 octombrie. Toate echipele de fotbal vor fi obligate să prezinte Certificatul Verde, respectiv schema completă de vaccinare, trecerea prin boală și / sau testarea.

Pandemia cu noul coronavirus a început să lovească din nou fotbalul românesc, iar cel mai elocvent exemplu este FCSB. Și din cauza faptului că mai mulți jucători și oameni din staff-ul tehnic nu s-au vaccinat, a fost identificat un număr important de cazuri pozitive, care ar putea duce la amânarea meciului următor al vicecampioanei României.

Pentru a nu se mai întâmpla astfel de situații sau pentru a limita cât mai mult din ele, FRF și LPF au modificat și completat Protocolul de Desfășurare a Competițiilor, iar cluburile au obligația, printre altele, să trimită raportul cu componenții echipelor testați pentru depistarea COVID-19, care au trecut prin boală și / sau să atașeze carnetului de joc, unde este cazul, dovada vaccinării cu schema completă. ”Echipele vor trimite la FRF și, pentru Liga 1, la LPF, un tabel cu componenții clubului care au fost testați RTPCR sau prin test antigen rapid pentru COVID-19. Acesta trebuie să conțină numele, prenumele, funcția, data recoltării testului, tipul de test efectuat și rezultatul. De asemenea, trebuie trimis și un document cu buletinele de analiză scanate, precum și deciziile DSP în urma eventualelor anchete epidemiologice. Acest model de informare se va menține pe toată durata competiției”, a informat FRF echipele participante la competiţii.

Un raport emis de autoritățile statului român, miercuri, 20 octombrie, a anunțat faptul că în ultimele 24 de ore au murit 423 de oameni din cauza infectării cu COVID-19 și au fost raportate 17.158 de noi cazuri. În total, de la începutul pandemiei, au fost raportate 1.503.422 de cazuri și 43.039 de decese pe teritoriul României. Până pe 19 octombrie, doar 5.714.109 români, ceea ce se traduce într-un procent de 29.43 la sută, au schema completă de vaccinare.

Vizualizări: 875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: