CET Govora îşi face firmă de servicii şi preia necalificaţii Minprest

Circa 120 de salariaţi ai Minprest Serv Rovinari vor fi preluaţi de CET Govora, anunţă directorul Gabriel Giorgi. Conform acestuia, vâlcenii vor să înfiinţeze propria firmă de prestări servicii şi au în plan să coopteze şi personalul necalificat de la Minprest. Până vor fi încheiate formalităţile, serviciile vor fi asigurate tot de firma din Rovinari în baza unui act adiţional încheiat pe două luni.

Societatea Minprest Serv Rovinari, al cărei acţionar majoritar este CE Oltenia, are în prezent circa 180 de angajaţi pe zona Berbeşti-Alunu care aparţine de CET Govora. Aceştia asigură diverse servicii, de la curăţenie până la întreţinerea benzilor. Directorul Gabriel Giorgi spune că a discutat săptămâna trecută cu responsabilii de la CET Govora, care i-au transmis că au început procedurile pentru a înfiinţa propria firmă de prestări servicii. Astfel, Minprest va pierde o mare parte din lucrări, implicit şi veniturile companiei o să scadă. Cât despre personalul care prestează activitate acolo, Giorgi spune că nu îşi face griji, pentru că cea mai mare parte va fi preluată de unitatea vâlceană. „În urma discuţiilor pe care le-am purtat cu cei de la CET Govora au zis că vor să-şi înfiinţeze o firmă nouă de prestări servicii care să preia o parte din activitatea, în special cea necalificată, din cadrul Minprest şi preia activitatea cu angajaţi cu tot. Este vorba de îngrijitori, muncitorii necalificaţi de pe lângă bandă. Ei, fiind în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea, deja s-a adoptat hotărârea în Consiliul de Administraţie, şi estimează că până la finalul lunii vor înfiinţa firma. Nu cred că se vor încadra, dar oricum preventiv am încheiat un act adiţional la contractul în vigoare pentru încă două luni ca să asigurăm noi respectivele servicii”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari. Giorgi a mai spus că restul serviciilor vor fi prestate în continuare de Minprest, pe partea PSI şi exploatare căi ferate uzinale.

Situaţia este incertă şi pentru o altă societate a CE Oltenia, MedservMin. Şi aceasta are relaţii contractuale cu CET Govora până în luna august. În ultima vreme, vâlcenii au renunţat la o parte din salariaţii MedservMin. „Mai sunt 8 oameni ai noştri care mai prestează activitate pentru CET Govora, din care un medic, restul sunt asistenţi. Fără ambulanţă, pentru că nu au mai dorit deloc. Dacă era şi cu ambulanţă era vorba de vreo 12 oameni. Înainte am avut şi o ambulanţă, fără asistent, doar cu ambulanţier”, a precizat Gavrilă Pop, directorul executiv al MedservMin. 

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: