Cetățean de onoare al Gorjului, condus pe ultimul drum

Sute de oameni l-au condus miercuri, 23 noiembrie, pe ultimul drum pe Ilie Paraschiv, unul dintre cei mai de vază cetățeni ai comunei Glogova. Acesta a decedat la vârsta de 72 de ani, după de ce a fost răpus de o boală necruțătoare. Ilie Paraschiv a fost dascăl de limba română, la Baia de Aramă și Ponoarele, a condus Școala Gimnazială din Glogova vreme de mai mulți ani, iar anul acesta a fost declarat de autoritățile locale și "Cetățean de Onoare al comunei Glogova". A fost și cel care a realizat prima și singura monografie a comunei, dar și o carte despre istoria învățământului glogovean.
Autoritățile locale deplâng trecerea în neființă a acestuia. "Din păcate astăzi asistăm la înmormântarea profesorului Paraschiv Ilie, cetățean de onoare al comunei Glogova, care lasă în urma sa o bogăție imensă culturală și educațională comunei Glogova. O boală necruțătoare a pus capăt, foarte rapid, vieții acestui mare om de cultură și de învățământ", a declarat Gheorghe Alpredi, primarul comunei Glogova.
La ceremonia de înhumare au luat parte și elevii din comună care s-au prezentat în număr mare pentru a-i aduce un ultimul omagiu celui care a fost profesorul Ilie Paraschiv.

Vizualizări: 9,720

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: