Cetățean de onoare la numai 9 ani

Primăria și Consiliul Local Roșia de Amaradia, județul Gorj, vor oferi unei gimnaste de 9 ani din localitate titlul de cetățean de onoare. Este vorba de  Viviana Gînju, care deja are un palmares impresionant. “Până acum doi ani, fetița învăța la Roșia de Amaradia. Apoi mama, văzând ce calități are, a mers cu ea la școala de gimnastică de la Deva. S-a pus problema financiară, că nu poate ca această fetiță să ajungă zi de zi la cursuri, iar mama fetiței a plecat la muncă în străinătate pentru a o putea susține”, a spus primarul Liviu Cotojman.

Titlul onorific va fi însoțit și de un sprijin financiar. “Am sărit și noi în ajutor, cu ocazia Zilelor localității îi vom oferi titlul de Cetățean de onoare și suma de 3.000 de lei, o sumă nu foarte mare, dar care sperăm să o ajute”, a explicat primarul.

La Campionatul Național de la Buzău din acest an, gimnasta Viviana Gînju a obținut patru medalii de aur la individual compus, sol, paralele și bârnă și o medalie de bronz la sarituri. Tot în luna mai, micuța gimnastă a mai obținut două medalii de aur la Arad, la Campionatul național de gimnastică artistică rezervat junioarelor III, fiind campioană națională la sol și paralele. 

Zilele Comunei Roșia de Amaradia au loc în perioada 28-30 iunie. Ionuț și Doinița Dolănescu sunt cap de afiș al spectacolului organizat de autorități. Cu această ocazie, vor fi premiate cuplurile care aniversează 50 de ani de căsătorie.

Vizualizări: 2,362

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: