Festivalul Cântecului, Jocului și Portului Popular, la Ciuperceni

Festivalul Cântecului, Jocului și Portului Popular “Plai de Cântec și de Dor”, ediția a XI-a, va avea loc pe 29 iunie la Ciuperceni, în județul Gorj. Festivalul – concurs este aşteptat cu deosebit interes atât de tinerii concurenţi – interpreţi ai cântecului şi jocului popular, cât şi de locuitorii comunei sau de vizitatori din alte localităţi. Cu toţii îşi dau întâlnire în fiecare an în ziua de 29 iunie, în pitoreasca localitate gorjeană Ciuperceni.

Sunt invitaţi în concurs interpreţi şi tinere talente din judeţul Gorj. Festivalul are trei secțuni: soliști vocali, instrumentiști și port popular. Pentru secţiunile solişti pot participa interpreți între vârstele 8-25 ani. Soliştii vocali vor interpreta două piese, din care una fără acompaniament (doină, baladă). Programul soliştilor instrumentişti nu va depăşi 6 minute.

 
Festivalul-concurs se adresează interpreţilor, tinerelor talente şi formaţiilor de neprofesionişti; Înscrierea la concurs se va face în ziua de 29 iunie 2019, până la ora 11.00, în comuna Ciuperceni. Premiul special pentru port popular va fi stabilit de juriu în timp ce se desfăşoară parada, din rândul tuturor concurenţilor. Se caută un costum autentic.

Festivalul se va desfăşura la Căminul Cultural din comună. Până la ora 10.30 vor fi repetiții cu orchestra. De la ora 11.00 va avea loc spectacolul concurs. Premiul I, Premiul al II-lea şi menţiunea pentru secţiunea solişti vocali, în valoare totală de 500 lei, vor fi acordate de către Consiliu Judeţean Gorj. Premiul al III-lea pentru secţiunea solişti vocali, toate premiile pentru secţiunea solişti instrumentişti şi premiul pentru port popular vor fi acordate de către Consiliul Local Ciuperceni şi Primăria comunei Ciuperceni. Tuturor participanţilor li se vor înmâna diplome de participare. Festivalul – concurs este deschis sponsorizării, inclusiv pentru premii. Această manifestare este cea mai mare de peste an pentru locuitorii comunei Ciuperceni.

Vizualizări: 381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: