Cetăţenii coloniei Peştişani, rebranşaţi la energie

După o lună de aşteptare, cele 84 de familii din colonia Peştişani beneficiază de energie electrică. La solicitarea prefectului de Gorj, societatea Succes, care deţine transformatorul, va rebranşa barăcile din colonie la energie electrică, timp în care autorităţile locale trebuie să găsească o soluţie pentru achitarea datoriilor. Astfel, cetăţenii barăcilor vor avea timp să-şi perfecteze documentele pentru a se branşa individual la curent.

Mai bine de o lună, cei peste 360 de locuitori ai barăcilor din colonie au stat fără curent după ce furnizorul a întrerupt alimentarea din cauza neplăţii facturilor. Vineri, prefectul Claudiu Teodorescu a luat responsabilitatea asupra lui, că firma SC Util Bonus aparţinând primăriei Peştişani îşi va achita restanţele către Succes, cetăţenii de aici fiind rebranşaţi pentru încă o lună la curent. “În principiu, de luni cetăţenii vor avea curent. Rămâne în sarcina noastră să rezolvăm toate problemele care există  acolo, cele legate de proprietate, de branşare la energie electrică în partidă privată. Am pus cuvântul meu în joc, măcar pentru perioada de 30 de zile, să-i sprijin pe cei de la Peştişani, să aibă curent, timp în care noi să facem toate diligenţele pentru ca acele persoane să aibă curent permanent. Nu puteam să-i las, ţinând cont de faptul că este vară, este cald, sunt copii mici, persoane mai în vârstă care au nevoie de frigidere, de energie electrică. Şi autorităţile trebuie să se implice mai mult. Colegii mei vor merge la primărie pentru a-i sprijini în această problemă”, a declarat Claudiu Teodorescu, prefectul de Gorj.

În culmea fericirii, cetăţenii din colonia Peştişani spun că vor plăti consumul pe toată perioada în care vor beneficia de energie electrică. “Ne vom plăti cele 84 de milioane de lei, cât ar fi consumul pe o lună. Dacă rămânem iar fără curent va fi vai de capul nostru. Ne-au anunţat că primim curent şi lucrează pentru racordare”, a spus Vasile Popescu, locatar în colonia Peştişani.

Vizualizări: 264

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: