Investițiile de milioane de lei la Bălănești continuă

Administrația locală din Bălănești continuă patru mari investiții in comună. Este vorba de un reabilitarea unui drum comunal, a unui pod peste Amaradia, cea privind realizarea rețelei de canalizare în patru sate, dar și proiectul de modernizare a unui cămin cultural, care este de fapt vechiul sediu al primăriei. Mare parte din proiecte sunt avansate în ceea ce privește lucrările de execuție.
Patru lucrări majore se derulează în prezent la nivelul comunei. Toate investițiile sunt realizate cu fonduri extrabugetare, din fonduri guvernamentale atrase de autoritatea publică locală. "Sunt lucrări începute în primul mandat și pe care le continuăm. Este vorba de reabilitarea drumului comunal DC6 Bosta-Mușetești. Lucrările sunt realizate în proporție de 50%. "Suma de 1.4 milioane lei am obținut de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locale, pentru această investiție. Mai lucrăm și la reabilitarea podului peste Amaradia din satul Ohaba, aici lucrările au fost realizate până acum în proporție de 40%. Investiția se ridică la 1.3 milioane de lei. Va ieși ceva frumos", a declarat Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălănești.
O altă investiție majoră este cea legată de realizarea sistemului de canalizare pentru mai multe sate din comună. Este vorba de un proiect, realizat până acum în proporție de 30%, care vizează satele Bălănești-în totalitate, parțial Voteștii din Vale, parțial Voiteștii din Deal și tot parțial satul Glodeni.
În ceea ce privește lucrările de reabilitare la clădirea administrației din Voiteștii din Vale, acestea sunt aproape de finalizare. "În maximul 30 de zile terenul și clădirea vor fi predate înapoi Consiliului Local al comunei Bălănești. Lucrarea este realizată în proporție de 97% iar acum se efectuează ultimele finisaje", a mai spus primarul comunei Bălănești. Clădirea primăriei Bălănești din satul Voiteștii din Vale este reabilitată prin Compania Națională de Investiții. Lucrările au fost demarate la începutul anului 2015. Imobilul va fi atât de sediu al primăriei, cât și cămin cultural.

Galerie foto



Vizualizări: 406

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: