Cetăţenii din Drăguţeşti, scutiţi de la plata iluminatului public

Veşti bune pentru cei peste 5500 de cetăţeni ai comunei Drăguţeşti! În 2016 nu vor mai trebui să plătească taxa pentru iluminatul public, dar nici cea percepută pentru ecologizare. Astfel, fiecare gospodărie este scutită de la plata a 84 de lei anual, conform unei hotărâri de Consiliu Local avizată în şedinţa de săptămâna trecută, la propunerea primarului interimar Irinel Ungureanu.

Cetăţenii comunei Drăguţeşti plătesc în prezent atât taxă pe iluminatul public, cât şi pentru ecologizare. Taxa de iluminat este de 5 lei/lună/ gospodărie, ceea ce înseamnă un efort financiar anual de 60 de lei. Taxa de ecologizare este de 2 lei/lună/gospodărie, adică 24 de lei pe an. Primarul interimar al comunei, Irinel Ungureanu, spune că a propus consilierilor locali să scutească cetăţenii de la plata acestor dări şi că hotărârea a fost adoptată în şedinţa de Consiliu Local de vinerea trecută cu unanimitate de voturi.

Această prevedere se aplică de anul viitor. Irinel Ungureanu a explicat că a preferat să ofere facilităţi pentru toţi cetăţenii, decât să organizeze fel de fel de manifestări pentru anumite categorii de persoane din comună. "Eu cred că este un lucru pozitiv pentru cetăţenii comunei Drăguţeşti. Făcând o anumită situaţie la nivel de instituţie, eu cred că se regăsesc aceşti bani, pentru ca cetăţenii comunei să numai plătească iluminat sau ecologizare. Din discuţiile pe care le-am avut cu cetăţenii comunei, cu siguranţă îşi doresc mai mult această măsură decât să organizăm evenimente pentru anumite categorii de persoane. La un anumit eveniment vine un bătrân dintr-o gospodărie, dintr-o familie, se iscă discuţii mereu. Consilierul cutare îi invită numai pe ai lui, aşa că oamenii nu sunt mulţumiţi. Din punctul meu de vedere şi al consilierilor, aşa este un echilibru mai mare decât cu acele evenimente", a spus primarul interimar al comunei Drăguţeşti, Irinel Ungureanu.

Irinel Ungureanu spune că dacă va rămâne în fruntea comunei va încerca să scutească bătrânii care locuiesc singuri de la plata serviciilor de salubrizare.

La nivelul comunei Drăguţeşti sunt peste 2200 de gospodării, cele mai multe fiind în satul Iași-Gorj unde trăiesc circa 800 de familii. Satul Dâmbova este cel mai mic dintre cele 6 sate ale comunei, cu 127 de gospodării. 

Vizualizări: 505

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: