Cetăţenii din Târgu-Jiu, controlaţi de angajaţii primăriei

Aproximativ 50 de angajaţi ai Primăriei Târgu Jiu şi ai direcţiilor subordonate vor merge din casă în casă pentru a informa cetăţenii cu privire la regulile de prevenire a incendiilor. Fiecare dintre ei va dispune de un caiet, unde îşi va nota neregulile constate şi vor aplica sancţiuni alături de poliţiştii locali acolo unde se impune acest lucru. 

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Târgu Jiu s-a întrunit ieri pentru a dezbate probleme ce ţin în special de informarea cetăţenilor în legătură cu prevenirea incendiilor. „Sunt voluntari, sunt pregătiţi de ISU, cu o adeverinţă atestată în acest sens şi în această perioadă, cât şi toamna desfăşoară activităţi de control şi informare la gospodăriile cetăţenilor”, a precizat Ion Stamatoiu, şef serviciu Protecţie Civilă Primăria Târgu Jiu. 

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte numărul mare de incendii de vegetaţie care au avut loc în ultimul timp. „Vor efectua controale de prevenire la gospodăriile populaţiei, vor menţiona în acele caiete neregulile constatate, vor fi evaluate şi controalele noastre le vom organiza în funcţie de ce nereguli sunt constatate. Au crescut arderile necontrolate, din 68 de incendii, 53 au fost la vegetaţia uscată”, a precizat Alin Drăgan, şef serviciu Prevenire în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.  

Controalele se vor face împreună cu poliţişti locali. Unde vor fi constate nereguli vor fi aplicate sancţiuni, atât la cetăţeni cât şi la agenţii economici. „Sancţiunile sunt de la 3000 la 6000 pentru persoane fizice şi de la 2500 la 5000 pentru persoane juridice. Proprietarii de terenuri cu titlu sau fără titlu,  au obligaţia de a nu arde miriştile, stufărişurile sau vegetaţia uscată fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă”, a precizat Mirela Stamate, şef Birou Mediu în cadrul Poliţiei Locale Târgu Jiu. 

Serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă au obligaţia de a desfăşura activităţi pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă în localităţile unde sunt constituite.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: