Liceu din Târgu Jiu cu un singur promovat la Bacalaureat

Un singur absolvent de liceu de la Colegiul Auto „Traian Vuia” din Târgu Jiu a reuşit să promoveze examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie. Mai mult decât atât, acesta a promovat cu media minimă, adică media 6. Conducerea liceului spune că nu a fost surprinsă de acest rezultat asta pentru că la acest liceu intră de regulă absolvenţii de gimnaziu cu cele mai proaste rezultate la evaluarea naţională. „Nu e o surpriză. La noi vin elevii care au luat note între 1 şi 3.50 la testele naţionale”, a declarat Alina Dănăricu, directoarea liceului.

Un număr de 205 absolvenţi de studii liceale de la Colegiul Auto „Traian Vuia” din Târgu Jiu s-au înscris la sesiunea de vară a examenului de bacalaureat. Dintre aceştia s-au prezentat doar 134, din care doar unul a reuşit să-l şi promoveze. Este vorba de Costinel Alexandru Raţă, absolvent al specializării tehnician transporturi. Directorul Alina Dănăricu a explicat cum de liceul a reuşit „performanţa” de a fi clasat pe ultimul loc la nivel de judeţ în ceea ce priveşte promovabilitatea la examenul maturităţii. „Elevii care au venit la Liceul Auto sunt elevi care nu au luat la testele naţionale peste 5. Sunt elevi veniţi cu medii între 1şi 3.50. În timpul anilor şcolari n-au fost mai mari de 5 la probele la care s-au dat examene. Nu e o surpriză că aceşti elevi nu pot promova examenul. Ei au acea meserie, tehnician transporturi. Sunt opriţi în service-urile în care fac practică şi până la urmă cred că ei, dar şi părinţii, atât îşi doresc. Mulţi şi-au manifestat intenţia de a pleca în străinătate. Pentru ei examenul a fost o încercare, o loterie”, a declarat directorul colegiului Alina Dănăricu.

Conducerea liceului spune că nu poate selecta viitori cursanţi ai liceului. Asta pentru că repartiţia este coputerizată. Totuşi, şi-a propus ca în următorii ani să înfiinţeze mai puţine clase de liceu şi mai multe de profesională. 

Profesorii, dispuşi să dea meditaţii pe perioada vacanţei 

Pentru examenul din toamnă, profesorii de română şi matematică vor veni la şcoală pe perioada vacanţei pentru a face pregătire cu cei care nu au reuşit să promoveze în prima sesiune . Problema este că nu prea au cu cine să facă meditaţii. „Încă de marţi s-au apucat, sunt câte cinci profesori la fiecare specializare. Elevii nu vor să vină la aceste pregătiri. Mai mult de 10-15 nu au venit niciodată la această pregătire. Colegii mei vor fi prezenţi în fiecare zi la şcoală, până la începerea examenului de bacalaureat din toamnă”, a mai spus directoarea liceului.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: