Staţia Lafarge de la Bârseşti va fi scoasă la vânzare

Producătorul de ciment Lafarge a anunţat că va vinde toate activele pe care le deţine în România. Printre acestea se numără şi fabrica de măcinare de la Bârseşti, acolo unde lucrează câteva zeci de gorjeni. Rămâne de văzut dacă noul proprietar va păstra salariaţii după preluare.

Lafarge a anunţat că îşi scoate la vânzare toate activele din România în vederea reducerii cotei de piaţă care ar rezulta din fuziunea cu Holcim. Producătorul deţine două fabrici de ciment la Medgidia şi Hoghiz şi o staţie de măcinare la Târgu Jiu, care împreună acoperă o cotă de circa 33% din piaţă. Grupul francez Lafarge este în plin proces de fuziune cu elveţienii de la Holcim, proces în urma căruia cele două entităţi trebuie să vândă, la nivel global, fabrici care ar putea valora circa 7 mld. euro. În urma acestei vânzări, noul grup Lafarge Holcim va rămâne cu fabricile Holcim de la Aleşd şi Câmpulung.

Finalizarea acestei fuziuni este anunţată pentru începutul anului viitor. “Aşa cum s-a anunţat, finalizarea fuziunii propuse este aşteptată în primul semestru din 2015, având ca scop crearea unui portofoliu echilibrat şi diversificat, cu operaţiuni în 90 de ţări şi cu crearea de valoare pentru toate părţile interesate”, se arată în comunicat transmis de companie.

La Bârseşti, în cadrul staţiei de măcinare şi la cariera aferentă, prestează activitate până în 100 de persoane, care ar putea să rămână fără un loc de muncă dacă noul proprietar va dori să angajeze alt personal.

Vizualizări: 251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: