CE Oltenia pune presiuni pe salariaţii de la Jilţ Nord

Doi angajaţi ai Unităţii Miniere de Carieră Jilţ Nord nu au fost lăsaţi ieri să intre la schimb. Conducerea carierei le-a spus să plece acasă pentru că au fost pontaţi la Mentenanţă, la Rovinari. Oamenii nu au vrut să plece de la locul de muncă fără o decizie scrisă şi, în urma presiunilor făcute de sindicalişti, cei doi au fost primiţi la lucru însă li s-a cerut ca astăzi să meargă direct la mentenanţă. Tot astăzi li s-a promis că vor primi şi deciziile de mutare pe alt sector.

Administraţia CE Oltenia nu ştie cum să mai facă să-i constrângă pe salariaţii vizaţi de reorganizare de la UMC Jilţ Nord să se supună, în sensul de a trece la Mentenanţă. Cei doi angajaţi care prestează activitate la atelierul mecanic nu au putut ieri să intre la locul de muncă. Aceştia s-au prezentat la schimbul II, dar li s-a spus că sunt pe foaia de pontaj la schimbul I, la Mentenanţă. Cei doi mineri fac parte dintr-un grup mai mare pe care administraţia încearcă să îl mute cu forţa la Mentenanţă, dar fără a emite decizii în acest sens.

Economistul Bogdan Bejinaru, liderul de sindicat, susţine că deciziile ar fi atacate în instanţă dacă nu ar fi conforme cu legea, tocmai de aceea administraţia preferă să recurgă la presiuni verbale. “Nu au dorit să-i primească la serviciu. Deşi nu au fost prezenţi la schimbul I la Rovinari, ei au fost pontaţi, iar de marţi li s-a comunicat să meargă acolo. Unul dintre ei, Mihai Postăvaru, şi-a luat decizia, dar copie xerox. Ne-au minţit că aduc originalul şi nu l-au adus. Am avut o discuţie aprinsă cu adjunctul de la carieră şi în cele din urmă i-a primit. Oamenii vor semna deciziile în original, dar cu obiecţiuni. Ca să putem să le atacăm în instanţă”, a declarat Bogdan Bejinaru, preşedintele executiv al Sindicatului Liber al Salariaţilor din Complexul Energetic Oltenia.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: