Vezi când va veni angajatorul israelian la Motru

O delegaţie israeliană va veni luna aceasta la Motru pentru a discuta cu cei care vor să lucreze în subteran, la mina din Eilat. Discuţiile vor avea loc în data de 14 iulie, la Casa de Cultură din municipiul Motru. Atunci, cei care şi-au depus CV-urile, dar şi alţi potenţiali interesaţi vor putea afla mai multe informaţii legate de contract. O astfel de acţiune va avea loc cu o zi înainte şi la Petroşani. 

Preşedintele Uniunii Sindicale Cartel Alfa Maramureş, Florin Hossu, cel care a intermediat aceste angajări, spune că interviul dintre angajator şi cei interesaţi va avea loc în luna august. Acesta este un fel de pre-interviu, spune Hossu, care anunţă că un reprezentant al firmei de recrutare va veni peste o săptămână la Gorj şi Hunedoara pentru a se lămuri cu cei interesaţi chestiuni legate de contract. „În data de 13, la ora 17, reprezentantul de la firma de recrutare de la firma din Israel va fi prezent la Hotel Petroşani. În data de 14 iulie, la aceeaşi oră, aceeaşi întâlnire va avea loc la Motru, la Casa de Cultură, unde am avut şi prima întâlnire. Am contractat şi un translator pentru la Motru, care va fi plătit de firma israeliană. În luna august va veni şi directorul de mină Manuel Torres, pentru că numai atunci poate să vină. Şi pentru că oamenii sunt nerăbdători, va veni cineva care să le explice tot ce trebuie pe linie de contract”, a declarat Florin Hossu, care a precizat că va fi prezent la aceste discuţii. 

Câteva sute de persoane din Gorj, dar şi din ţară, s-au înscris în cursa pentru un post de miner în Israel. În ambele locaţii în care vor avea loc aceste pre-interviuri sunt aşteptate circa 50-60 de persoane.      

Cei selectaţi în urma interviului care va avea loc luna viitoare vor trebui să semneze că vor lucra cel puţin un an la minele din Eilat din sud-estul Israelului. Vor câştiga 10 euro pe oră în timpul săptămânii, iar duminicile vor fi plătite dublu.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: