Chef de Sf Gheorghe printre primari, viceprimari şi consilieri

Peste 13.000 de gorjeni îşi aniversează astăzi ziua numelui. Printre aceştia se află şi patru consilieri judeţeni, trei primari şi şapte viceprimari. Aceştia vor serba evenimentul în familie, alături de rude şi prieteni. Întrucât în acest an, sărbătoarea de Sf. Gheorghe este într-o zi lucrătoare petrecerile au început din week-end şi vor continua în această seară.

Aleşii judeţului ce poartă numele de Gheorghe vor sărbători în familie, alături de rude şi prieteni. Nu vor lipsi nici grătarele în aer liber şi nici micile petreceri alături de colegii de serviciu. Autorităţile nu au uitat nici semnificaţia biblică a acestei zile de sărbătoare, iar astăzi încă de dimineaţă vor merge la biserică pentru a aprinde o lumânare. “Sfântul Gheorghe este învingătorul balaurului cu suliţa şi asemeni lui îmi doresc să reuşesc în tot ceea ce îmi propun. În fiecare an, în dimineaţa zilei de Sf. Gheorghe merg la biserică şi aprind lumânări pentru sănătatea familiei. După aceea ajung pe la firmă, unde organizez o mică petrecere cu angajaţii, iar spre seară voi chefui împreună cu familia şi prietenii. Nu vor lipsi muzica şi grătarele în aer liber. Îmi plac chefurile joc, dansez, dar aş prefera să nu se întindă până după miezul nopţii”, a declarat Gheorghe Orzan, consilier judeţean. De obicei de ziua numelui, vicepreşedintele PNL Gorj primeşte parfumuri, telefoane mobile şi diferite atenţii din partea apropiaţilor săi. “Fiica şi soţia mea îmi ştiu cel mai bine gusturile. După ce îmi primesc anumite parfumuri mă orientez şi eu spre mărcile respective. Pentru mine cadourile sunt simbolice. Cel mai mare dar pe care mi-l pot face membrii familiei este acela de a fi în continuare uniţi, iar între noi să existe iubire”, a mai precizat Orzan.

De aceeaşi părere este şi primarul comunei Hurezani care îşi va petrece ziua numelui în mijlocul familiei. “Cel mai valoros cadou este cadoul sufletesc. Pentru mine contează foarte mult să fiu alături de cei dragi atunci când serbez evenimente importante”, a declarat Gheorghe Cristea, primarul comunei Hurezani.

A primit o icoană adusă de Muntele Athos

Gheorghe Grivei, consilier judeţean PDL, a început petrecerile de sâmbătă. În week-end acesta a chefuit alături de familie şi prieteni, iar astăzi va fi sărbătorit de către colegii de serviciu. “Am preferat să încep petrecerile din week-end pentru că anul acesta sărbătoarea de Sf. Gheorghe cade într-o zi lucrătoare. Aşa că sâmbătă şi duminică sunt alături de familie şi prieteni, iar luni îmi sărbătoresc ziua numelui în mijlocul colegilor de serviciu. De-a lungul timpul am primit foarte multe cadouri, acum nu mai vreau nimic de la mine. Tot ceea ce îmi doresc este ca invitaţii mei să se simtă bine. Înainte de 1989 majoritatea cadourilor constau în bibelouri şi am foarte multe pe care le păstrez şi acum. Anul trecut am primit de la un prieten o icoană cu Sfântul Gheorghe, foarte frumoasă, adusă de <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Muntele Athos”, a declarat Gheorghe Grivei.

Îşi doreşte multe flori

Gheorghe Milosteanu, consilier judeţean PSD, spune că nu va accepta alte cadouri decât flori. “Încă din tinereţe le-am impus apropiaţilor mei să nu-mi aducă de ziua mea decât un buchet sau un ghiveci cu flori. Singura care face excepţie este nepoţica mea, Alexandra, în vârstă de patru ani şi jumătate. Sunt sigur că îmi va pregăti vreo surpriză. Îmi doresc ca de Sfântul Gheorghe să fie o zi frumoasă şi să mă simt bine alături de invitaţii mei. Prima parte a zilei o voi petrece alături de colegii de serviciu, iar după-amiaza voi fi alături de familie şi prieteni”, a declarat Gheorghe Milosteanu. Directorul Centrului Maternal Târgu Jiu este înnebunit după trandafiri. “Îmi plac foarte mult trandafirii. În gospodăria mea de la Polovragi am peste 25 de trandafiri de diferite soiuri care înfloresc permanent. Mă ocup personal de îngrijirea lor şi îmi place să fiu înconjurat de flori”, a mai precizat Gheorghe Milosteanu.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: