Cheltuială de un milion de euro, aprobată de CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia a intrat în linie dreaptă cu privire la angajarea unei firme de consultanţă ce va face o strategie pentru CE Olteenia, contra sumei de un milion de euro. Această firmă trebuie să elaboreze un plan de restructurare şi eficientizare a complexului, necesarul de investiţii, procentul pus în vânzare şi câte grupuri să mai rămână în funcţiune. Toate acestea în lipsa unei strategii energetice la nivel naţional.

Potrivit site-ului profit.ro, Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia a aprobat forma finală a caietului de sarcini pentru licitaţia de selectare a unei firme de consultanţă care să elaboreze planul de restructurare, reorganizare şi eficientizare a companiei.

CE Oltenia a lansat o licitaţie pentru angajarea unei firme care să facă un plan de restructurare, pentru suma de 600.000 de lei. Ulterior licitaţia a fost anulată pe motiv că sunt prea puţini bani pentru soluţiile pe care le aşteaptă compania energetică. Astfel, s-a ajuns la concluzia că o firmă care să elaboreze un astfel de plan va costa un milion de euro. Secretarul de stat din Ministerul Energiei, Bogdan Badea, declara în timpul unei vizite la Târgu Jiu că acest consultant va hotărî necesarul de investiţii pentru CE Oltenia şi în funcţie de acestea se va decide ce procent din companie va fi vândut.

Directorul Strategii-Dezvoltare, Ion Petroniu, susţinea că CE Oltenia vrea ca această firmă să analizeze inclusiv cu câte grupuri energetice să rămână în funcţiune la compania de stat. În plus, el spunea că trebuie să se stabilească dacă mai e sau nu nevoie de cărbune. "Noi, prin caietul de sarcini, am făcut solicitarea ca să se trateze două aspecte: un aspect ţine de asigurarea siguranţei naţionale. Noi va trebui să ştim dacă mai e nevoie de cărbune pentru asigurarea acestei siguranţe naţionale din punct de vedere energetic. Și atunci va trebui să dimensioneze capacităţile de producţie sub acest aspect. Dacă se pune problema că autorităţile decid că nu mai e nevoie ca societatea să asigure siguranţa naţională, atunci va trebui să tratăm ca și abordare alt aspect, al profitabilităţii. Și din acest punct de vedere vor dimensiona capacitățile de producție doar pentru a fi competitiv și pentru a asigura profitabilitatea", declara Petroniu.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: