Cheltuieli mai mici cu 20% la CE Turceni

Complexul Energetic Turceni a reuşit să reducă în an de criză cheltuielile de producţie cu o cincime, directorul economic Ionel Manţog spunând că situaţia economică de acum a impus o asemenea situaţie. Precizările respective vin pe fondul declaraţiilor destul de dure făcute de europarlamentarul PDL Monica Macovei în privinţa modului în care democrat-liberalii aflaţi în funcţii publice fac afaceri în numele statului.

          Fostul ministru al justiţiei a vorbit marţi seara la postul de televiziune B1 TV despre nemulţumirile pe care le are faţă de propriul partid, partid care a trimis-o totuşi pe Monica Macovei în Parlamentul European. Aceasta a vorbit fără menajamente despre colegii săi, vorbele sale fiind primele rostite pe această direcţie de când partidul guvernează ţara. "Toţi fură. Eu am văzut, zona achiziţiilor publice este aptă pentru corupţie. Din 2005 o spun. Îmi eşti prieten, îţi dau un contract şi plătim de zece ori, de o sută de ori mai mult faţă de preţul pieţei. De la PSD nu am nicio aşteptare. Aşteptarea mea a fost de la PDL. De asta, pentru mine e foarte grav ceea ce se întâmplă cu PDL. Constat că procedează absolut la fel ca toţi ceilalţi", a susţinut europarlamentarul PDL.

La Turceni nu e cazul

Întrebat cum comentează afirmaţiile făcute de Macovei, pe care a susţinut-o în campania electorală de acum un an, directorul economic al Complexului Energetic Turceni, Ionel Manţog a precizat că unitatea pe care o conduce a realizat economii la contracte, în 2009 şi 2010. Acesta spune că multe dintre cheltuieli au fost anulate sau reduse drastic, tocmai pentru ca perioada de criză să fie traversată uşor. „La Turceni în 2009 şi 2010 nu s-a cumpărat nicio maşină, nu s-a reparat nici un sediu şi au fost reduse cheltuielile de producţie cu peste 20%. Am majorat, în schimb, fondurile de investiţii cu aproape 100 de milioane de lei noi, pentru că altfel nu puteam finanţa cheltuielile de mediu şi de modernizare. Datorită crizei, la licitaţii vin, de regulă, peste 10 ofertanţi. Eu nu zic că la Turceni ar lucra toţi îngerii din rai, dar acestea sunt cifre ce se pot verifica”, spune Manţog.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: