Chibulcutean: Apărarea şi-a făcut treaba, am rămas datori în atac

Reporter: Cum ai reuşit să fi din nou integralistul turului, la fel ca şi sezonul trecut?

Alin Chibulcutean: Mi-am făcut doar datoria, cum am putut mai bine. Am jucat meci de meci şi s-a întâmplat să fiu singurul care nu a părăsit deloc terenul, am avut şi norocul să nu primesc multe cartonaşe galbene. Antrenorii au avut încredere în mine şi am început toate meciurile ca titular. Sper că am reuşit să joc pe măsura aşteptărilor şi mă bucur că am terminat toate meciurile pe teren. M-a ajutat şi faptul că nu m-am accidentat şi nu am avut alte probleme medicale. Şi nici concurenţă pe postul pe care joc nu este la echipă.

Reporter: Cum de reuşeşti totuşi să eviţi accidentările la cei 31 de ani?

Alin Chibulcutean: Am o vârstă dar m-am obişnuit să joc continuu, nu pot sta departe de teren. Nu prea am lipsit de la meciurile echipei Pandurii decât două etape odată când am avut unele probleme medicale mai mici. Dar de patru ani nu cred că am mai fost accidentat aşa grav încât să fiu nevoit să stau departe de teren mai mult timp. De fapt, în toată cariera mea am fost accidentat doar de trei ori. Primele două accidentări au fost grave, am stat departe de teren cam jumătate de sezon şi nu mi-a fost deloc uşor. Prima dată am fost lovit la genunchi şi apoi am suferit o smulgere de ligamente. Dar astea au fost de mult, înainte de a ajunge la Pandurii. Ultima accidentare a fost la Bistriţa, înainte de a veni la Pandurii dar a fost o lovitură pe muşchii aductori pe care o mai simt şi acum uneori dar nu e aşa de grav. Am fost nevoit anul trecut să joc cu injecţii dar acum e mai bine.

Reporter: Cum te simţi după cei patru ani petrecuţi la Pandurii?

Alin Chibulcutean: Nu s-a schimbat nimic, mă simt la fel de bine ca atunci când am venit aici şi sper să mă simt în continuare la fel şi am evoluţii constante şi în retur. Nu mă gândesc deocamdată să-mi închei cariera, eu vreau să continuu cât mai mult, pentru că mă simt bine. Important este să fiu sănătos şi să-mi pot onora contractul cu bine pentru că sper să mai joc un an şi jumătate la Târgu Jiu.

Reporter: Cum a fost acest tur de campionat pentru Pandurii din punctul tău de vedere?

Alin Chibulcutean: A fost obositor şi destul de solicitant, mai ales pentru cei care au jucat aproape meci de meci. Dar şi dificil pentru noi, mai ales în cea de-a doua parte în care am avut o perioadă mai dificilă şi n-am mai câştigat timp de mai multe etape. Ne pare rău că n-am reuşit să obţinem mai multe victorii pe teren propriu pentru suporterii noştri de la Târgu Jiu Am trecut printr-o perioadă de criză pe finalul acestui tur dar cred că ne-am revenit cu toţii acum la final după victoria cu Unirea Alba Iulia.

Reporter: Eşti mulţumit de evoluţia ta în acest tur?

Alin Chibulcutean: Totdeauna e loc şi de mai bine dar cred că apărarea şi-a făcut datoria şi în acest tur însă am rămas datori în atac. Dar cred că vor reuşi să înscrie şi atacanţii. Eu sunt convins că se putea mai mult dar am avut mult ghinion.

Reporter: Analizând ceea ce s-a întâmplat, cum vezi evoluţia echipei în acest tur, ce v-a lipsit?

Alin Chibulcutean: Probabil mai multă concentrare la meciurile de acasă şi poate mai mult noroc. E adevărat că atacanţii au marcat mai puţin în tur dar cred că îşi vor lua revanşa în retur şi vor înscrie mai mult. Cu ceva mai multă concentrare cred că vor putea pune punct acestei perioade dificile prin care au trecut. Mă aştept să avem evoluţii mai bune în retur şi să ne îndeplinim obiectivul. Sper ca metodele noi de lucru ale antrenorului Ciobotariu să îşi arate cât mai repede rezultatele şi sunt convins că suntem pe drumul cel bun din acest punct de vedere. Lotul e în mare parte acelaşi care a obţinut rezultate bune în prima parte a campionatului aşa că nu văd de ce n-am continua pe linia începută la meciul cu Unirea Alba Iulia. Sper să nu apară probleme cu accidentările în retur şi să recuperăm apoi cât mai multe dintre punctele pierdute acasă în acest tur.

Reporter: Crezi că doar ghinionul a dus la această serie fără victorii pentru voi?

Alin Chibulcutean: Am avut şi o serie de meciuri mai dificile şi a fost şi perioada de acomodare acum cu noul antrenor. Sigur au mai fost rezultate bune, meciuri încheiate la egalitate cum a fost cel cu Dinamo dar se putea mai mult şi puteam obţine mai multe puncte, mai ales din jocurile pierdute acasă. Era foarte important să nu fi pierdut acasă pentru că eram mult mai sus în clasament cu acele puncte. Şi cred că meritam să fim mai sus pentru că jocul echipei a fost unul bun în majoritatea partidelor.

Reporter: Care crezi că a fost problema care a afectat cel mai mult jocul echipei în acest tur?

Alin Chibulcutean: Am avut şi mult ghinion pentru că adversarii au marcat primii cam de fiecare dată şi uneori destul de repede. În plus au mai apărut unele probleme medicale la jucători de bază din lot care nu ne-au mai putut ajuta în meciurile dificile, plus suspendările din cauza cumulului de cartonaşe acum pe final de tur.

Reporter: Cum vezi evoluţia echipei în retur, crezi că se va schimba în bine?

Alin Chibulcutean: Cu siguranţă se va schimba, deja s-a văzut o schimbare la ultimul meci din tur. Important e să nu mai pierdem puncte acasă şi să readucem spectatorii la stadion. Cu o pregătire de iarnă bună ne vom reveni la forma bună pe care am arătat-o la multe meciuri.

Reporter: Şi pentru că se apropie trecerea într-un nou an, pentru tine ce îţi doreşti în 2010?

Alin Chibulcutean: Să fiu sănătos şi apoi vom vedea ce va fi.  Pentru noi sănătatea e cea mai importantă. Şi îmi doresc să joc cât se poate de mult şi să nu lipsesc de pe teren nici anul care vine dacă va fi posibil.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: