Chiliman, o voce singulara!

Lansarea candidaţilor liberali în sectorul 1 al Capitalei  a produs prima ruptură în

PNL. Preşedintele partidului, Crin Antonescu, n-a fost invitat, toată festivitatea desfăşurându-se în prezenţa lui Eugen Nicolăescu, pe post de spectator. În timp ce Chiliman, înconjurat de răzvrătiţii liberali, ţinea un discurs usturător şi totodată despărţitor de restul partidului, Antonescu se cumetrea pe la o nuntă prin Ardeal, la care şi-a făcut apariţia toată camarila care-l înconjoară.

Deşi n-a pronunţat niciun nume românesc, pe tot parcursul discursului Chiliman n-a făcut altceva decât să-l atace şi să-l facă una cu pământul pe Antonescu. El a afirmat  sâmbătă că declaraţiile împotriva ambasadorului SUA la Bucureşti, al cancelarului german, Angela Merkel, sau al preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, sunt "demne de nişte relicve ale războiului rece"."Războiul stupid al declaraţiilor împotriva ambasadorului SUA, a lui Merkel sau al lui Barroso ne face rău si ne aruncă în ridicol. Evitaţi asemenea declaraţii demne de nişte relicve ale războiului rece", a spus Chiliman, în discursul susţinut la lansarea candidaţilor Uniunii Social Liberale în colegiile din sectorul 1 pentru alegerile parlamentare.

Chiliman a subliniat ca România este parte a lumii occidentale şi trebuie făcut în aşa fel încât să rămână acolo. Andrei Chiliman le-a mai spus sâmbătă candidaţilor USL din sector, să nu copieze "năravurile lui Traian Băsescu" şi să aibă grijă să nu îl înlocuiască pe acesta cu "un individ mai slab pregătit, mai rău decât el, fără caracter, fără bun simţ”. Evident că s-a referit la Crin Antonescu, căruia pe tot parcursul evoluţiei sale politice nici duşmanii nu i-au putut face o caracterizare mai exactă. Cu o precizie de inginer, Chiliman a punctat aşteptările electoratului de care candidaţii ar trebui să ţină seama şi faţă de care ar trebui să aibă mai mult respect."Oamenii vor mai mult respect (...). Nu le promiteţi că le măriţi pensiile atunci când ştiţi că nu o puteţi face. Aveţi însă grijă ca măcar să nu le scădeţi pe cele de acum. Respectaţi-i pe toţi românii şi nu-i trataţi de proşti sau imbecili, aşa cum procedează unii politicieni neisprăviţi, care stau toată ziua pe ecranele televiziunilor de ştiri", a adăugat Andrei Chiliman."Oamenii vă cer să vă ocupaţi, în primul rând, de problemele din economie. Încurajaţi mediul de afaceri să genereze locuri de muncă şi direcţionaţi banul public către investiţii serioase si profitabile, nu către terenuri de sport construite în pantă", a continuat el.

Este primul discurs realist pe care l-am auzit după mulţi ani şi probabil din nefericire va rămâne singurul. Este cea mai înţeleaptă atitudine de până acum. Cu toate acestea, dacă nu sunt transpuse în practică astfel de opinii, ele nu valorează nimic. Doar că a apărut o altă demagogie care dă bine.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: