Chiricheş a povestit despre experienţa la Naţională

Revenit de la echipa naţională chiar înaintea jocului din campionat cu Dinamo, fundaşul Pandurilor, Vlad Chiricheş, a avut ocazia să cunoască doi dintre viitorii colegi de la Steaua. Acesta a fost convocat de Victor Piţurcă la echipa naţională unde a fost titular în meciul cu San Marino.  Fundaşul de 21 de ani a jucat titular şi a fost folosit toate cele 90 de minute.

Vlad Chiricheş a vorbit la revenirea în ţară despre colegii săi de la naţională, dar  şi despre plecarea sa de la Pandurii din iarnă. Acesta a apucat deja să evolueze alături de doi dintre jucătorii cu care va împărţi vestiarul din iarnă  la echipa naţională, Gardoş şi Tătăruşanu. "Mă bucur că am apucat să fac cuplu de fundaşi centrali cu Gardoş şi să îl avem în spate pe Tătăruşanu. A fost o experienţă deosebită şi sper să fim în aceeaşi formulă şi la Steaua. Recunosc că am vorbit cu Gardoş în cantonament despre viitorul nostru, era normal, dar momentan vreau să mă gândesc la ce am de făcut la Pandurii", a spus fundaşul central de la Pandurii care ar fi avut ocazia să ajungă la Steaua chiar din această vară dar a refuzat în iarnă o primă ofertă a lui Gigi Becali: "Am considerat că pentru mine este mai bine să rămân până în iarnă la Pandurii. La Steaua exista pericolul să nu joc, iar eu am nevoie de meciuri ca să cresc. Am răbdare, iar când voi ajunge acolo, voi fi şi mai pregătit". Chiricheş a jucat miercuri pentru echipa naţională 90 de minute şi sâmbătă a jucat din nou titular şi pentru Pandurii, evoluând tot 90 de minute.

Transferul ratat la Benfica - un pas înainte

Chiricheş a debutat în fotbalul mare la Benfica, unde a jucat pentru echipa de tineret dar din cauza unei probleme medicale a revenit în ţară şi a jucat la Internaţional Curtea de Argeş de unde a ajuns anul trecut la Pandurii. Dacă nu ar fi apărut acea problemă la menisc ar fi ajuns probabil la echipa mare a celor de la Lisabona. În ultimul sezon acesta s-a confruntat din nou cu probleme medicale având  trei rupturi musculare dar consideră că acestea sunt accidentări normale: "Nu am o problemă cu accidentările. Este adevărat că atunci când am fost la Benfica mi-am distrus meniscul şi am fost operat, dar mi-am revenit. În rest, sunt accidentări normale de joc". Chiricheş consideră că acel transfer ratat până la urmă de la Benfica i-a schimbat cariera pentru că a revenit în ţară şi a intrat în atenţia selecţionerului de la tineret: "Mi s-a schimbat cariera după acel  transfer la Benfica. Dacă Dumnezeu a vrut să se întâmple aşa, înseamnă că aşa e mai bine. Nu aveam garantat că mi-era mai bine la Benfica şi că ajungeam în echipa naţională la 21 de ani. Fotbalul românesc este imprevizibil şi nu îmi pare rău de nimic din ce mi s-a întâmplat până acum". Acum Chiricheş nu mai are probleme deosebite deşi a ratat o parte a pregătirii de vară, el este recuperat complet.

"Domnul Grigoraş s-a enervat când a aflat că plec din iarnă pentru că i s-a stabilit un obiectiv şi are nevoie de noi ca să îl îndeplinească. Dacă noi vom juca în continuare bine, probabil vor mai pleca şi alţii, dar asta e situaţia".

Vlad Chiricheş

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: