Chiricheş şi Pintilii, mândria pandurilor

Victoria cu CFR Cluj i-ar putea propulsa din nou pe doi dintre panduri la naţionala lui Piţurcă. Chiricheş şi Pintilii au fost „spionaţi” de secundul lui Piţi, Gabriel Boldici şi ar putea face parte din lotul pentru meciurile cu Luxemburg şi Franta.

Chiricheş şi Pintilii au o singură prezenţă sub tricolor până acum. Ambii au jucat în amicalul de vacanţă cu San Marino câştigat cu greu cu 1 la 0. Chiricheş a fost titular şi a stat 90 de minute pe teren în timp ce Pintilii a intrat la pauză.

Chircheş, şanse mai mari să fie chemat

Chiar dacă formula folosită de Piţurcă cu San Marino a fost una experimentală, e clar că selecţionerul îi ia serios în considerare pe pandurii Chiricheş şi Pintilii pentru convocări şi în meciuri oficiale. Şi asta după ce i-a urmărit îndeaproape toată vara iar la meciul cu CFR Cluj l-a trimis pe secundul Gabriel Boldici să-i „spioneze”. Boldici l-a urmărit şi pe ceferistul Mureşan, contracandidat direct cu Pintilii pentru un loc de închizător. Chiar dacă Pintilii a câştigat pe teren duelul cu Mureşan, tot jucătorul CFR-ului are şanse mai mari să fie chemat pentru duelurile cu Luxemburg şi Franţa datorită experienţei sale mult mai mari. În schimb, viitorul stelist Chiricheş are şanse mai mare la o confruntare cu „cocoşii galici” şi după excluderea rebelului Tamaş, care era titular indiscutabil în centrul apărării tricolorilor. „Cred că Gabi Boldici a avut ce vedea, noi ne-am făcut treaba şi el decide dacă ne convoacă sau nu. Noi ne-am făcut treaba pe teren şi acum aşteptăm roadele. Noi la fiecare meci ne vedem de treaba noastră, am vrut cele trei puncte, am fost mai buni şi am câştigat, mulţumim la Dumnezeu şi dorim să o ţinem tot aşa”, a spus căpitanul Pintilii. „Nu cred că Gabi Boldici ne-a urmărit numai la acest meci, a fost şi la alte meciuri şi cred că a avut ce să vadă. În ceea ce priveşte naţionala, nu ştiu dacă o să joc la meciul cu Franţa, sunt realist dar sper să ajung cât mai sus”, l-a completat şi Chiricheş, fundaş ce a avut o ascensiune fulminantă în ultimul an sub comanda lui Grigoraş.

2 septembrie în Luxemburg şi 6 septembrie la Bucureşti cu Franţa – sunt datele la care România îşi va juca ultimele şanse de calificare la EURO 2012.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: