Chiriţescu, băgat în comisia de alegeri a rectorului

Conflictele în UCB nu vor conteni până la tranşarea situaţiei, adică pe la mijlocul lunii februarie. Primul care a îndrăznit să-şi depună candidatura, Dorel Chiriţescu, a întâmpinat primele probleme. Ieri, dosarul lui Chiriţescu a fost discutat în Comisia de alegeri, dar până la închiderea ediţiei nimeni din instituţie nu a dat un punct de vedere referitor la rezultatul şedinţei. De fapt, problema a apărut după ce Chiriţescu l-a desemnat pe actualul rector Adrian Gorun să conducă departamentul personalului didactic, dacă ar câştiga mandatul. Gorun, dar şi alţi profesori au acuzat că nu au fost consultaţi pentru a apărea în programul lui Chiriţescu.

Nici preşedintele comisiei, profesorul Nicolae Ecobici, dar nici secretarul Cristinel Popescu, nu au dorit să ofere informaţii promiţând că acestea vor veni de la purtătorul de cuvânt.

Interesant este că, potrivit lui Chiriţescu, şedinţa nu a fost convocată de preşedinte, adică de Ecobici, cu care întâmplător se afla la o discuţie când a primit telefon şi a fost anunţat despre această reunire. „Eram chiar lângă preşedintele comisie când a fost convocat la propria şedinţă“, a spus acesta. Chiriţescu explică de unde vin problemele. „Mi-am depus dosarul de candidatură, ce îndeplineşte toate condiţiile pe care le cere Senatul. Documente, recomandări, program managerial, dar şi o listă cu echipa managerială. Am aflat că UCB a ieşit public şi a spus că nu aş îndeplini condiţiile pentru funcţia de rector pentru că persoanele de pe lista cu echipa managerială nu şi-au dat acceptul. Conform legilor şi regulamentelor elaborate tot de Senatul UCB acest accept nu este necesar“, a explicat acesta menţionând că acum se fac presiuni asupra acelor dascăli pentru a declara că nu vor să facă parte din viitoarea echipă.  

Chiriţescu: Sper să am o funcţie în mandatul lui Gorun

Aşadar, potrivit regulamentului adoptat de Senatul UCB, candidaţii trebuie să propună persoane pentru funcţiile cheie din universitate. Acest lucru l-a făcut şi Chiriţescu, dar acum este acuzat de faptul că nu a întrebat acei profesori dacă ar accepta funcţiile. Printre cei desemnaţi este şi Adrian Gorun. După ce că l-a propus pentru funcţia de şef la Departamentul Personalului Didactic, mai este şi pe locul 2, pe prima poziţie fiind profesoara Amelia Boncea. Chiar dacă prin această propunere se simte ironia, Chiriţescu spune că nu este vorba despre aşa ceva, dar crede că acest post i se potriveşte. „A lucrat foarte mult în preuniversitar şi cred că acest post i se potriveşte“, a spus acesta. Pentru ca situaţia să fie şi mai interesantă, Chiriţescu a continuat şi a spus că dacă Gorun va fi viitorul rector speră să aibă un loc în echipa sa. „Dar nu de femeie de serviciu“, a precizat Chiriţescu, precizând că dacă îi va fi blocată candidatura va apela la toate mijloacele legale pentru a soluţiona problema.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: