Chiriţescu reclamă ilegalităţile de la alegerile universitare

Profesorul universitar Dorel Chiriţescu a sesizat pe site-ul Alianţei pentru o Românie Curată (ARC) o serie de nereguli care au loc în cadrul alegerilor universitare din Universitatea ”Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu. Sesizarea vine la scurt timp după ce rectorul Adrian Gorun a fost inclus pe Lista neagră a mogulilor din universităţi, realizată de ARC. Chiriţescu acuză că în comisia de organizare a alegerilor au fost plasate rude ale rectorului Adrian Gorun şi s-ar putea vorbi chiar de alegeri în familie dacă se ţine seama că familia Gorun are patru membri în universitate.

La scurt timp după ce ARC a întocmit Lista neagră a mogulilor din universități, pe care este trecut și rectorul universității târgujiene, Adrian Gorun, profesorul universitar Dorel Chirițescu acuză o serie de nereguli ce se petrec în cadrul alegerilor, aflate în plină desfășurare la UCB. Pe parcursul acestei zile chiar sunt programate alegerile pentru Senatul UCB. În sesizarea sa, Dorel Chirițescu vorbește despre  atitudinea actualului rector, Adrian Gorun care, ”aflându-se la finalul celui de-al doilea mandat încercă prin orice mijloace să transfere managementul universității la funcţia de preşedinte și în acelaşi timp să impună un rector agreat”. Cadrul didactic spune că un document esenţial pentru organizarea alegerilor, cum este Carta, nu a fost asumat prin semnătură de către rector. Încă o abatere semnalată de acesta este plasarea în comisia de alegeri a unor rude. ”Domnul Rujan Cristinel este nașul fiului rectorului şi vechi colaborator al acestuia din urmă. Putem vorbi despre alegeri în familie dacă ţinem seama că familia Gorun are - un record în materie cred - patru membri în universitate, toţi cadre didactice titulare. Este vorba despre Gorun Adrian, Gorun Gabriela (soţie), Gorun Horaţiu (fiu), Gorun Hadrian (nepot). Ce tip de alegeri mai putem organiza-”, se arată în sesizarea postată pe site-ul ARC.

CADIDATURĂ

Dorel Chiriţescu spune că a făcut această sesizare pentru că procesul de alegeri pentru noile funții de conducere din UCB se desfăşoară în ilegalitate. ”Am considerat că trebuie să fac acest lucru şi am făcut-o. Am solicitat oprirea şi reluarea acestui proces electoral plin de abuzuri şi ilegalităţi”, spune Dorel Chiriţescu. Acesta este unul dintre posibili candidaţi la funcţia de rector al UCB, alegerile fiind pe 13 ianuarie 2012. ”Este posibil să iau o decizie în acest sens în cursul lunii decembrie”, declară Chiriţescu.

GAFĂ

Faptele lui Chiriţescu nu au rămas netaxate. Recent cei din UCB i-au tăiat numărul de telefon de serviciu. Culmea, cum nu mai deţin niciun număr de telefon al profesorului, cei din UCB sună acum jurnaliştii de la Pandurul pentru a face rost de contact. ”Mi-au anulat numărul de telefon. Am un număr dar este personal şi o să mă duc să îl las la secretariat când vreau eu”, mai adaugă acesta.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: