Cican, condamnat pentru evaziune

Tribunalul Gorj a pronunțat verdictul pentru Ion Cican, patronul unei firme din Rovinari, care a fost implicat în ultimul deceniu și în alte dosare penale, el primind acum o condamnare cu executare pentru evaziune fiscală. Pentru că firma sa nu a plătit la stat toate impozitele și taxele prevăzute de legislație, acesta are de executat 3 ani de închisoare, sentința nefiind definitivă. Ea prevede însă că timp de doi ani după ce este executată pedeapsa, inculpatul nu are voie să fie administrator de firmă, el fiind obligat și la plata banilor datorați statului.

„Obligă inculpatul Cican Ion, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Solarenergy SRL Rovinari, prin lichidator judiciar … la plata sumei de 140.524 lei, cu dobânda şi penalităţile aferente, până la achitarea integrală a prejudiciului, către ANAF”, a decis instanța.

La începutul anului, Cican a mai primit o condamnare de doi ani și jumătate pentru o altă evaziune, de vreo 5000 de lei, produsă cu aceeași firmă și pentru care, în trecut, a și fost arestat o perioadă de timp. El a mai fost, de asemenea, reținut în dosarul fraudelor de la BRD Gorj, dosar în care a fost acuzat că împreună cu alți doi complici ai săi au pus la cale, cu un deceniu în urmă, o mică rețea de fabricat dosare de creditare, banca fiind păcălită cu câteva miliarde de lei vechi. Cu toate acestea, anul acesta instanța i-a găsit nevinovați pe inculpați, iar despre recuperarea prejudiciului nici vorbă.

Vizualizări: 285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: