Ciclişti din toată Europa tranzitează Gorjul

Turul Ciclist al României va ajunge și în județul Gorj fiind unul dintre cele mai importante evenimente sportive din acest an.  În data de 8 Iunie 2012, caravana ciclistă va sosi la limita de județ Gorj-Vâlcea, în localitatea Rânca, la capătul cele mai spectaculoase și mai dificile etape din ediția a 49-a a Turului Ciclist al României. Traseul are peste 1.450 de kilometri, o diferență de altitudine de 2.000 de metri și va străbate 15 județe.

Turul Ciclist al României de anul acesta va include și județul Gorj, subprefectul de Gorj, Marcel Romanescu, declarând că este un eveniment sportiv de amploare ce va difuzat pe postul de televiziune Eurosport. O mare șansă pentru județul nostru să se dezvolte pe plan turistic dat fiind faptul că la acest eveniment participă 100-120 de cicliști din întreaga Europă. ”Este un eveniment sportiv de amploare, avem o etapă care tranzitează și județul nostru. Avem o competiție oficială, avem 100-120 de competitori din toată Europa. Premierea acestora se va face la Rânca”, a declarat Marcel Romanescu, subprefectul de Gorj.

TRASEE

Turul Ciclist al României cuprinde opt etape. Pe parcursul fiecărei etape se vor organiza sprinturi intermediare și puncte de cățărare. Cicliști vor pleca pe 2 iunie din Constanța urmând să străbată localitățile Galați, Tecuci, Vaslui, Botoșani, Suceava, Târgu Mureș, Sighișoara, Râmnicu Vâlcea, Rânca și Oradea.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: