Cilibiu: La Tismana majorările au fost făcute corect

Nicolae Cilibiu, directorul Carierei Tismana, susţine că listele cu persoanele care beneficiază de majorare salarială au fost făcute corect şi cu respectarea criteriilor stabilite de sindicate şi administraţie. Directorul declară că cei aproape 300 de angajaţi au şi semnat actele adiţionale.

La nivelul companiei energetice au primit majorări salariale circa 2700 de peroane, deşi conducerea anunţase 2500. În realitate, listele cu personalul care beneficiază au fost viciate, sindicaliştii şi şefii de unităţi trecând pe listă persoane care nu se încadrau în criteriile stabilite: clase între 2-11 şi care au preluat atribuţiile angajaţilor daţi afară în iunie. Astfel, listele au fost continuu refăcute şi pe ele au ajuns şi persoane care merită, dar şi care nu merită, ajungându-se astfel la un număr mai mare de angajaţi care au primit mai mulţi bani la salariu. Potrivit unor surse, miercuri sau joi vor fi finalizate şi prezentate sindicaliştilor.

Cilibiu se simte „anchetat“

La nivelul carierei Tismana au beneficiat de majorări aproape 300 de angajaţi. „S-a negociat la nivel de Divizie Minieră, a fost o treabă propusă de sindicate. A fost un buget în care a trebuit să se încadreze fiecare unitate, acolo unde nu s-a încadrat s-a mai luat criteriul nemotivatelor, concediilor medicale, etc. Au fost criterii stabilite de dânşii la nivel de CEO. Noi am făcut listele, fiecare unitate am făcut, dar pe baza acestor criterii“, a declarat acesta. Întrebat dacă au fost derapaje, în sensul că unii cu salarii mari să fi primit clase, Cilibiu a răspuns că: „Nu. Dacă sunt una-două excepţii, nu e vorba de clase mari, dar am oameni care au venit din Seciuri, e CFL-ist care are salariul mai mic decât şefii de echipă şi oamenii din subordine şi lucrul acesta a trebuit corectat. Eu am dat drumul la liste, au venit şi adiţionale, şi le-au însuşit toţi oamenii“, a declarat acesta. Cilibiu a mai spus că nu mai ţine minte suma care a fost bugetată pentru Tismana şi nici maximul de clase de salarizare acordat în baza acestor majorări salariale.

Directorul de la Tismana s-a simţit chiar „anchetat“ pentru că i-au fost puse aceste întrebări. 

La Tismana mai sunt şi alte probleme, în sensul că unii angajaţi reclamă lideri de sindicat de la SMEO, încadraţi în producţie, care nu şi-ar face treaba. Directorul Cilibiu susţine că toţi oamenii au primit de lucru. Totodată, el a cerut ziarului, extrem de supărat, mail-urile venite de la angajaţii care sesizau aceste nereguli pentru a vedea cu se ocupă aceştia. Şeful carierei Tismana s-a precipitat atât de tare încât a uitat să spună şi la ce adresă de e-mail să îi fie trimise sesizările, care oricum au ajuns şi la el, aşa cum recunoscuse în timpul discuţiei.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: