Cinci accidente de circulaţie

În ziua de 08.07.2011, orele 18:59, poliţiştii Poliţiei Oraşului Turceni au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112, despre faptul că pe DJ 674 Strâmba-Jiu a avut loc un accident de circulaţie.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, poliţiştii rutieri au stabilit că L.P., de 31 ani, din oraşul Turceni, în timp conducea o autoutilitară pe DJ 674 în localitatea Strâmba-Jiu, din direcţia Urdari către Turceni, a acroşat un minor de 6 ani, din localitate, care circula în aceeaşi sens de mers, cu o bicicletă. Minorul nu se asigurase corespunzător în momentul schimbării direcţiei de mers, fiind acroşat de autoutilitara care circula regulamentar.

În urma impactului, minorul a suferit leziuni corporale fiind transportat la spitalul din Turceni.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a stabilit că nu se afla sub influenţa băuturilor aloolice.

În data de 08.08.2011, orele 20:00, pe DC 104 Ciuperceni, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu victime.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Biroului Rutier Municipal Tg. Jiu.

Din cercetările efectuate s-a constatat că o tânără, M.R.R., de 19 ani, din comuna Ciuperceni, în timp ce conducea o bicicletă pe portbagajul căreia se afla o minoră de 15 ani, din aceeaşi localitate, la coborârea unei pante uşoare, s-a dezechilibrat şi a căzut cu bicicleta pe partea carosabilă.

În urma impactului, tânăra de 19 ani a fost accidentată uşor, fiind transportată pentru acordarea de îngrijiri medicale, la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului „Tudor Vladimirescu” din Tg-Jiu.

În seara aceleiaşi zile, la orele 20:44, pe raza comunei Slivileşti a avut loc un alt accident rutier cu victime.

Urmare a primelor cercetări efectuate la faţa locului de către o echipă operativă a Poliţiei Comunale Mătăsari, s-a constatat că M.G.J., de 40 ani, în timp ce conducea un autoturismul proprietate personală, pe DJ 673 - Ştiucani, din direcţia Ştiucani către Miculeşti, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum şi pierzând controlul volanului, a pătruns pe contrasens, unde a accidentat două minore de 15 ani, respectiv 11 ani, ambele din comuna Slivileşti, care se deplasau pe marginea părţii carosabile.

În urma impactului a rezultat accidentarea uşoară a celor doi pietoni, a unei pasagere de 27 de ani, din Ploieşti, precum şi a conducătorului auto, aceştia fiind transportaţi la Spitalul Municipal Motru pentru îngrijiri şi investigaţii de specialitate.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,61 mg/l alcool pur în aer expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere a unui autoturism pe drumurile publice  de către o persoană care prezintă o concentraţie alcooică ce depăşeşte limita legală.

♦ În data de 09.07.2011, orele 23:52, Serviciul Rutier Gorj a fost sesizat despre faptul că pe DC 27 A, în localitatea Lihuleşti, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu decesul unui bărbat care conducea un cilindru compactor.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, poliţiştii rutieri au stabilit că F.I., de 47 ani, din comuna Scaeşti, jud. Dolj, în timp ce conducea un cilindru compactor dinspre Albeni spre Colţeşti, a pierdut controlul direcţiei de mers şi a părăsit partea carosabilă. La efectuarea manevrei de mers înapoi, a traversat drumul, iar la trecerea peste şanţul din partea dreaptă a căzut din vehicul, decedând.

♦ În data de 10.07.2011, orele 02:50, S.L., de 20 ani, din Tg. Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe raza oraşului Ţicleni, pe fondul neatenţiei în conducere, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a intrat în coliziune cu un cap de pod.

Urmare a rezultat, o tânără de 22 ani, din oraşul Ţicleni, pasageră în autoturism, a suferit leziuni corporale uşoare. Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri şi investigaţii amănunţite.

Din cercetări s-a mai stabilit faptul că în momentul producerii accidentului, conducătorul auto şi victima nu purtau centura de siguranţă. Şoferul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În toate aceste cazuri, poliţiştii rutieri continuă cercetările în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor în care s-au produs accidentele de circulaţie.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: