Cinci angajaţi ai prefecturii ar preveni corupţia, dar nu au sesizări

Grupul de lucru pentru prevenirea faptelor de corupţie, constituit în luna ianuarie la Prefectura Gorj, nu are activitate. Prefectul Claudiu Teodorescu spune că la nivelul instituţiei nu există angajaţi corupţi.

Grupul de lucru pentru prevenirea faptelor de corupţie din Instituţia Prefectului Gorj este constituit din cinci persoane: Emanuela Georgeta Croitoru, consilier pentru integritate; Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor; Vasile Văcaru, şeful Serviciului Afaceri Europene; Georgică Alin Mircea Dafinescu, şeful Serviciului Informare şi Cristina Elena Rădulea-Zamfirescu, manager public. „În momentul de faţă, Grupul de lucru pentru prevenirea faptelor de corupţie nu are activitate. Până în prezent, nu am avut nici o sesizare de acest gen. Constituirea Grupului de lucru a fost impusă de legislaţia în vigoare şi ne bucurăm că nu are activitate. Din acest grup fac parte persoane cu onestitate şi credibilitate care nu pot influenţa negativ instituţia”, a declarat Claudiu Teodorescu.

În prezent, în cadrul Instituţiei Prefectului îşi desfăşoară activitatea 44 de angajaţi, la care se adaugă şi cei aproximativ 30 de salariaţi de la Serviciul de Permise şi Paşapoarte.

AVERTISMENT

Prefectul Claudiu Teodorescu spune că se vor lua măsuri drastice în condiţiile în care vor fi depistate fapte de corupţie la nivelul instituţiei. „În condiţiile în care vor exista sesizări din acest punct de vedere se va face o anchetă internă, după care vor fi sesizate organele competente. Sunt de principiu că cel care greşeşte plăteşte, începând de la prefect şi până la referent”, a menţionat Teodorescu.

Vizualizări: 226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: