Cinci ani de pușcărie pentru 3 ani de violuri

Magistrații Judecătoriei Târgu Jiu au pronunțat ieri verdictul în cazul unui individ din Dănești trimis în judecată la sfârșitul anului trecut pentru că a abuzat de o minoră timp de trei ani, fată a unor vecini de-ai săi.

Florin Adrian Cozma a primit cinci ani de închisoare pentru faptele sale și alți trei, după executarea pedepsei, în care îi sunt interzise o serie de drepturi civile. Victima sa va fi despăgubită cu 25.000 de lei, asta în cazul în care individul are banii respectivi, el trebuind să mai facă rost și de 1513 lei cheltuieli judiciare către minoră, precum și 1500 de lei cheltuieli judiciare statului. Sentința nu este definitivă, putând fi contestată în următoarele zile. Cozma este în pușcărie din toamna anului trecut, când a fost încătușat după ce victima sa a decis să rupă tăcerea și să le povestească părinților coșmarul pe care îl trăia de ani de zile.

La începutul lunii individul obținuse de la Judecătoria Târgu Jiu o punere în libertate, dar măsura a fost stopată la timp de magistrații Tribunalului Gorj, care au admis cererea procurorilor și l-au menținut pe violator în spatele gratiilor. Conform rechizitoriului, fata era bătută și amenințată cu bătaia dacă nu se supunea poftelor lui Cozma, violurile producându-se uneori inclusiv în scări de bloc din Târgu Jiu, minora fiind așteptată la ieșirea de la școală și luată cu forța, înainte să vină părinții să o ia acasă. Ulterior, dacă avea vânătăi pe corp, ea le spunea părinților că s-a lovit la orele de sport. Din rechizitoriul întocmit de procurori reiese minora a fost sunată de agresor de nu mai puțin 843 de ori și a primit 2573 de SMS-uri, fata fiind terorizată  de vecinul agresor, la un moment dat, în 2012, acesta intrând peste ea inclusiv în casa părinților pentru a o batjocuri, știind-o singură acasă. Fata a scăpat atunci neatinsă doar pentru că s-a încuiat într-o cameră și și-a sunat repede tatăl să vină acasă.

Vizualizări: 245

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: