Cinci companii străine vor să facă noul bloc al CE Rovinari

Cinci companii din China, Italia, România și Rusia s-au arătat interesate să investească în construcția unui bloc energetic de 500 MW în bazinul Rovinari, a declarat joi directorul general al Complexului Energetic Rovinari, Tiberiu Trotea.

”Cinci companii au achiziționat caietele de sarcini. Este vorba de două companii din China, Enel din Italia, Alro Slatina din România și Vimeco Rusia. Avem semnale că toate cele cinci firme vor depune oferte”, a precizat Trotea.

Ofertele vor fi deschise pe 30 septembrie. ”Se va alege investitorul care să contribuie la o societate care va construi blocul energetic din bazinul Rovinari. (…) Noi ne-am propus să participăm la investiție cu partea de active, nu venim cu partea financiară. În funcție de evaluarea activelor și necesarul financiar pentru proiect se va stabili cota de participare”, a explicat directorul general. Acesta a mai spus că în Europa costurile pentru un MW de cărbune se ridică la 1,2 milioane euro, la care se adaugă cheltuielile pentru instalația de captare și transport C02.”Se ia în calcul varianta de a cumpăra certificate C02, astfel încât nu va mai fi necesară construcția instalației”, a completat Trotea.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: